Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Kepez’de Üç Koltuk Hedeflendi!

CHP Kepez’de Üç Koltuk Hedeflendi!

CHP Kepez İlçe Kadın Kolları, referandum çalışmalarının ardından birliği ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla bir yemekli toplantı düzenledi. CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan üç koltuğu elde etmek istediklerini belirtti. 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zekiye Genç, referandum çalışmaları sırasında ilçe örgütü, kadın kolları ve gençlik kolları elele başarılı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Genç, “referandum çalışmaları sırasında bir örgüte veya bir partiye karşı değil hükümete, devlete ve bunların tüm imkanlarına karşı mücadele ettik. Bu çalışmalar sırasında zaman zaman dışlandık, zaman zaman sorunlar yaşadık, arabalarımız taşlandı ama dik durduk, yılmadık, sonuna kadar mücadelemize devam ettik.

Bu mücadele burada bitmedi, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz.

Bundan sonrası için HAYIR birlikteliğini daha nasıl güçlendiririz hesabını yapmaktayız. Koltuk ve rant tartışmalarını bir kenara bırakarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme derdindeyiz.

Önümüzdeki dönem için genel merkezimiz tarafından alanda yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilendirmeler ile donanıp 2019 seçimlerinde iktidara yürüyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Erdem; CHP Türkiye’nin Tek Umududur

Daha sonra kürsüye gelen CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, görev yaptığı süre içerisinde bir aile duygusu yaşattığı için tüm partililere teşekkür etti.

Erdem “CHP uzun yıllar iktidarda olmamasına rağmen Türkiye’nin tek umududur. Taban bilinci olarak birinciliği kimseye kaptırmamış bir partidir. Bunun değerini bilmemiz lazım. Referandum sürecinde yakaladığımız o barışçı çizgiyi devam ettirdiğimiz sürece hem yerelde hem de genelde iktidar olmamızı engelleyecek hiçbir sebep yok” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, görev tarifi gereği çok uzlaşmacı, bütün kesimleri toparlayan, hizmetleri anlatan konuşmalar yaptığını, CHP’lilerin, sosyal demokratlar daha iyi yönetir, onları seçersek ülke daha iyi yönetilir dedirtebilmek için büyük bir mücadelenin içerisinde olduklarını belirtti.

Uysal; “Bu anayasa referandumu vicdanlarda meşru değildir. Hukuken meşruluğu şüphelidir ama vicdanen de şüphelidir. Hukuki süreçler devam ediyor. Hayırların ve evetlerin kaç oy aldığımı tam olarak bilemiyoruz. Çünkü hukuki süreçler devam ediyor. Velev ki açıklanan %51-49 doğru olsun.

Birincisi, OHAL’de, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortamda referandum yapılamaz. Toplumun iradesi tahakkuk etmez.

İkincisi, bütün kitle iletişim araçlarının tek elde olduğu, bilgi alma hak ve özgürlüğünün kullanılamadığı bir ortamda yapılan oylama sağlıklı değildir.

Üçüncüsü, kamu olanaklarının tamamının tek yönlü kullanıldığı bir ortam meşru ve sağlıklı değildir.

Dördüncüsü, bütün toplumun mutabık kalacağı bir anayasayı %51’le kabul etmek kabul edilebilir değildir. Anayasalar vasıflı çoğunlukla kabul edilir. Eğer ortaya çıkan fark 1 puan ise, evet önde ise, oy pusulasında beyaz rengin evet için verilmesi dahi sorgusuz sualsiz sonucu değiştirebilecek durumdadır. Sırf bu durum bile referandumu sakatlamıştır.

Dolayısıyla önümüzdeki süreçte toplumumuza daha müreffeh, dana yaşanılacak bir anayasa önermeliyiz, bu bir. Bu anayasayı bütün toplumun mutabakatıyla, toplumda tartıştırarak ve nitelikli çoğunlukla hazırlanmasını sağlamalıyız. Daha ileri demokratik bir düzeni savunmalıyız.

Üçüncüsü, bu seçimde yeni bir şey öğrendik biz; kimseyi kırmamayı, tartışmamayı, insanları mat ederek oylarını alamayacağımızı, uzlaşmacı olmayı, bütün kesimlerin oyuna ihtiyacımız olduğunu fark ettiğimiz bir seçim olarak, bunu aynen daha da genişleterek sürdürmeliyiz.

Bunları yaparsak gelecek bizimdir. Ama her zaman olduğu gibi ülkede hiçbir şey yokmuş gibi parti içi konulara dalıp gidersek, al takke ver kulak, vur abalıya öldür, birbirimizi sabote eder, birbirimizi normal demokratik rekabetin dışında yıpratır olursak, bu ülkenin geleceğine daha iyi bir hayat vadedemez halde olursak yine hüsrana uğrarız.

Bıçak kemiğe dayandığı yerdeyiz. Bundan sonra çok daha dikkatli, kendimizi tatmin etmek için değil de toplumu kazanmak için mücadele edeceğimiz süreç geldi diye umut ediyorum ben” dedi.

CHP İlçe Başkanı Garip Erdoğan ise son konuşmacı oldu. Erdoğan üç koltuğu ele geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Erdoğan “varlığımızın temel nedeni olan kadınlara ve bütün bu güzellikleri yaratan, doğanın gelişmişliğini, tüm bedelleri ödeyen annelere bir alkış istiyorum” dedikten sonra konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün dünyana hiçbir anne yok ki gözyaşı dökmesin, hiçbir kadın yok ki bedel ödemesin. Gökkuşağının renginde bir barış gibi, kadın teninde bir dünya gibi ayrılıkların ve inkarların olmadığı bir dünya için, özgür ve demokratik bir dünya inşası için hepinize hürmet ediyorum.

Umut ediyorum Hayır gibi bir politikayı Gezi gibi bir direnişe çeviririz. Umut ediyorum önümüzdeki dönem 25 yıldır iktidar olamadığımız Kepez’de iktidar oluruz.

Üç tane koltuğu hedefleyeceğiz; Birincisi Kepez’in koltuğu, ikincisi Büyükşehrin koltuğu Üçüncüsü cumhurbaşkanlığı koltuğu. Bu koltukları alıncaya kadar da çalışmalara devam edeceğiz.

Kim Kepez ilçe başkanlığının koltuğunu istiyorsa alsın, il başkanının koltuğu da oradadır, Kemal Bey’in koltuğu da oradadır. Bu mücadeleden partiyi dışarı çıkarmak ahd olsun size.

Bir bölgede düşünün ki iki tarz siyaset uygulanıyor, din ve dil. Dini AKP almış, Dili HDP almış, ee biz nasıl büyüyeceğiz?

Böyle çoğala çoğala büyüyeceğiz, STK’larla büyüyeceğiz. Marifet bir aile olmaktır, ben de bu ailenin bir parçası olduğum için hepinize teşekkür ederi.”

Toplantıya CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, TMMOB Ziraat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve çok sayıda partili katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım