Menu
RSS

CHP İlçe Başkanı Kumbul'dan Seçmene; Her An Kapınızı Çalabiliriz

CHP İlçe Başkanı Kumbul'dan Seçmene; Her An Kapınızı Çalabiliriz

Gündemi belirleyen çalışmaları ile dikkat çeken CHP Muratpaşa İlçe örgütü yaptıkları eğitim ve hazırlık çalışmaları sonrası sahaya iniyor. Sandık çevresi örgütlenmesi temelinde örgütlenme ve CHP’ye üye kazanma çalışmalarına hız vereceklerini belirten CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul,

“aktif üyelerimiz dâhil önce tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz, peşinden de bize oy versin vermesin Muratpaşa’da yaşayan tüm seçmenlerimizin kapısını çalıp sohbet edeceğiz” dedi.

CHP Muratpaşa ilçe Örgütü, örgüt modeli ve Muratpaşa çerçevesinde yapılan çalışmaları anlatmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan CHP Muratpaşa ilçe Başkanı Ahmet Kumbul, tek hedeflerinin yerelde ve genelde CHP iktidarı olduğunu aktardı. Geçen yıl olağanüstü kongreyle tüm mahallelere sandık koyarak seçimler yaptıklarını anımsatan Kumbul, bu yıl olağan kongreyle seçildikten sonra mahalle temsilcileri ve yöneticilerini oluşturduklarını aktardı.

İlçe Başkanlığı olarak yapılan çalışmalar kapsamında yıllardır yapılmayan üye taraması yapmaya başladıklarını ifade eden Kumbul, “Üye taramasına başlamadan önce bütün mahallelerde toplantılar yaptık, üye taramasına çıkacak aktif üyelerimizi belirledik.

Belirlediğimiz aktif üyelerimize öncelikle parti eğitmenleri, ilçe eğitim sekreterimizin hazırladığı programlarla iletişim ve üye tarama formalarımızı tanıttık ve seçim eğitimi verdik. Bugün itibari ile 56 mahallede örgütlenerek Muratpaşa da bulunan 12 bin 360 tane üyesinin kapısını çalmaya başladık.

Buradaki amacımız partimizdeki aktif üye sayısını arttırmak, parti içi dayanışmayı sağlamak ve bir sonraki seçimlere hazır olmak.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisini yerelde ve genelde iktidar yapmak için çalışmalara başladıklarını ve çalıştıklarını kaydeden Kumbul, parti içi iktidar mücadelesiyle ilgilenmediklerini belirterek şöyle konuştu: “Hiçbir otelde ve lobide toplantılar yapmıyoruz. Parti içinde kim bir sonraki dönem nereye gider bunlarla uğraşmayacağız. 2019’a kadar sahada kalmayı hedefliyoruz

Yürütülen çalışmalar kapsamında işçi, emekli, esnaf, tarım, turizm, kültür sanat ve sosyal projelerle ilgili birçok komisyon oluşturduklarının altını çizen Kumbul şöyle konuştu: “Kurulan komisyonlarımızla tabandaki seçmenlerimize ve vatandaşlara dokunarak sahada çözüm odaklı çalışmalar yapacağız.

Bütün komisyonlarımız odalardan başlayarak sahaya indi. Seçmen taraması bittikten sonra her hafta bir mahallede çadır kurarak halkın sorunlarını dinleyeceğiz” diye konuştu.

Muratpaşa’ da AKP ile CHP arasındaki makasın daraldığına yönelik iddialara da cevap veren Başkan Kumbul, şöyle konuştu: “Mahalle temsilcileri ile yaptığımız toplantılar neticesinde AKP’den bugüne kadar Muratpaşa halkının evine gelip kapısını çaldığına çok nadir rastlıyoruz. Tamamen algı operasyonu yapılıyor.

Dolayısıyla AKP’nin Muratpaşa’ da çalıştığı şehir efsanesi. Bizim yerel seçimlerde aldığımız oy oranı ile genel seçimlerde alınan oy oranına baktığımızda AKP ile CHP arasındaki makasın daralmadığı görülüyor. Ayrıca belediyemizin çalışmasından Muratpaşa halkı memnun. Sahada sıkıntı yok. Daralma yok hatta yukarıya doğru giden bir ivme var. 2019 seçimlerinde yüzde 55’in altına düşeceğine inanmıyorum” diye konuştu

Sen önce bungalovculuğu bırak

Öte yandan “Ulaşıma yapılan zamların geri alınması yönünde bir takım kampanyaları başlatmamız üzerine Minibüs Esnaf Odası Başkanı Sayın Ali Tüzün “biz siyasi değiliz, bu zamlar da gerekli. Esnafın ne durumda olduğunu bilmiyorlar” diye bir açıklama yapmış” diyen Kumbul kendilerine Tüzün’ün yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Kumbul “Üç yıldır ulaşıma zam yapılmadığı doğrudur.

Ancak bundan üç yıl öncesindeki mazot fiyatlarıyla, yağ fiyatları ve şoförlerin yevmiyesi ile para kazanan ulaşımcıların bugün para kazanamaması nelere bağlı, önce bunu bir araştırmak gerekiyor. Tüzün öncelikle basında çıkan bugalo evler, faytonculuk iddialarına inandırıcı bir cevap versin.

Ulaştırma bedellerine zam yapılması gerekiyorsa elbette zam yapılabilir ama aktarma bedelleri arttırılamaz. Ayrıca bugünlerde, trafikte hiç görmediğimiz plakalı minibüsler görür olduk. Bu minibüsler kimlere aittir, minibüs hatları neye göre düzenlenmektedir öncelikle bunlara bakılması lazım.

Sayın Tüzün hem sokaktaki vatandaşı hem de ulaşım esnafını düşünerek kendi işini yapsın, bungaloculuğu, faytonculuğu, arabacılığı bıraksın ondan sonra bize cevap versin” dedi.

Sinek rezaleti yaşamak istemiyoruz

Geçen yıl Antalya’yı sinekler işgal etmişti ve bu konu sürekli gündeme gelmişti diyen Kumbul, “Öte yandan sinek konusu yine gündeme gelmekte. Geçen yıl yaşanan sinek rezaletini bu sene yaşamak istemiyoruz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım