Menu
RSS

CHP İl Başkanı: Toplumun Tüm Kesimleriyle Dayanışmamız Sürecek

CHP İl Başkanı: Toplumun Tüm Kesimleriyle Dayanışmamız Sürecek

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, il binasında yaptığı basın toplantısında anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonuçlarını değerlendirdi. Erdem, Önümüzdeki süreçte de demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz dedi. Tüm olanaksızlıklara ve eşit olmayan koşulara rağmen verdiğimiz mücadele sonucu

Antalya halkı 18 puan bir farkla hayır dediğini belirten Erdem, “Sandıkların kapanmasından 21 dakika sonra YSK’nın Türkiye genelinde almış olduğu kararla mühürsüz oy pusulalarının ve zarflarını geçerli sayacağı açıklanmasını da eleştirdi.

Erdem, “Yüksek Seçim Kurulu seçimin meşruiyetine ve halkın iradesine gölge düşürmüş, tam bir kanunsuzluk örneği sergilemiştir. Hukuki zeminde gerek genel merkezimiz, gerekse Antalya il ve ilçe başkanlıklarımız itirazlarımıza devam etmektedir.” diye konuştu.

Büyükşehirler Arasında Antalya Birinci

Hayır oyları Antalya’nın 19 ilçesinden 15’inde ciddi farklarla önde çıkmıştır. Yine Antalya Türkiye’deki tüm büyükşehirler arasında Evet bloğundan yüzde 18 oy kopararak bu anlamda Türkiye birincisi olmuştur.

Bu başarı sadece CHP’nin başarısı olmayıp, kampanyanın ilk gününden itibaren büyük emekler veren toplumun her kesiminden 7’den 70’e Antalya halkımızın başarısı olduğunu belirtti.

Tüm tahriklere ve saldırılara rağmen, bu güne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de toplumun tüm kesimleriyle dayanışmamızı sürdürerek sağduyulu davranmaya devam edeceklerini söyleyen Erdem,

“Önümüzdeki süreçte de benzer politikalarımızla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkenin kaderinin meşru olmayan bir puanlık farkla karanlığa sürüklenmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Erdem konuşmasında şunları söyledi;

Biz Hep Pozitif Davrandık

“Halk oylaması için yaptığımız saha çalışmaları esnasında, pankartlarımızın parçalanmasından, araçlarımıza ve bürolarımıza saldırılara kadar birçok hukuksuzlukla karşılaştık.

Biz ise Kampanya boyunca; tam aksine siyasi ahlak ve hukuk çerçevesinden ayrılmadan pozitif tavrımızdan vaz geçmedik.

Referandum sabahı oylama başladığı andan itibaren sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizin yaptığı şikâyetler ve bildirimler üzerine mühürsüz oy pusulası ve zarfların kullanıldığı sandıklara avukatlarımız aracılığı ile hızlı bir müdahale gerçekleştirdik.

Türkiye’nin kaderini belirlediği bu oylama esnasında sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve avukatlarımızla birlikte üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirdik.”

YSK’nın Kararını Kabul Etmiyoruz

“Yüksek Seçim Kurulu’nun alenen kanunu ihlal etmesini ve aldığı kanuna aykırı kararını kabul etmiyoruz.

Tüm bu eşit olmayan, adaletsiz ve hukuksuz sürece rağmen; Türkiye’nin en az yarısı hayır demiştir. Antalya’mız yüzde 59 oranında anlamlı ve güçlü bir hayır demiştir. Nitekim hayır oyları Antalya’nın 19 ilçesinden 15’inde ciddi farklarla önde çıkmıştır.

Yine Antalya Türkiye’deki Tüm Büyükşehirler arasında Evet bloğundan yüzde 18 oy kopararak bu anlamda Türkiye Birincisi olmuştur.

Bu başarı sadece CHP’nin başarısı olmayıp, kampanyanın ilk gününden itibaren büyük emekler veren diğer siyasi partiler, sendikalar, dernekler,  sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kendiliğinden oluşan platformlar ve toplumun her kesiminden 7’den 70’e Antalya halkımızın başarısıdır”

Toplumun Tüm Kesimleriyle Dayanışmamız Sürecek

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; tüm tahriklere ve saldırılara rağmen, bu güne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de toplumun tüm kesimleriyle dayanışmamızı sürdürerek sağduyulu davranmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki süreçte de benzer politikalarımızla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Ülkenin kaderinin meşru olmayan bir puanlık farkla karanlığa sürüklenmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Halkımızın da sükûnet içinde, hukuk çerçevesinde sağduyulu davranacağına inancımız tamdır”

Kampanya Çalışmasına Katılan Herkese İçten Teşekkür Ederim

“Kampanya boyunca emeği geçen; Seçim Komitemize, Milletvekillerimize, Belediye başkanlarımız ve Meclis üyelerimize, İl yöneticilerimize, İlçe Başkanlarımıza, İlçe Yöneticilerimize, il, ilçe kadın ve Gençlik kolları başkan ve yöneticilerimize,

Parti eğitmenlerimize, sandık görevlilerimize, müşahitlerimize bütün üyelerimize, diğer siyasi partiler, sendikalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kendiliğinden oluşan platformlar ve toplumun her kesiminden 7’den 70’e Antalya halkımıza içten teşekkür ediyorum.”

yukarı çık
0
Paylaşım