Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Fener Dayanışma Yemeğine Görkemli Katılım

CHP Fener Dayanışma Yemeğine Görkemli Katılım

CHP Fener Mahalle Temsilciliği düzenlediği Birlik ve Dayanışma Yemeğine yüzlerce CHP’li katıldı. Yapılan konuşmalarda birlik ve dayanışma mesajları verildi.

CHP Fener Mahalle Temsilciliği’nin yaptığı dayanışma yemeğinde ilk konuşmacı olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, referandum sonuçlarının meşrutiyetinin sorgulandığını, hukuk açısından da

5 ayrı noktada bu seçimin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Ayrıca ülkelerin anayasasının toplumsal mutabakatla yazılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Fener Mahalle Temsilcisi Necati Çiftçi referandum sonuçları konusunda oldukça morallerinin bozulduğunu, ancak aslında referandumun kazananın Hayır olduğuna yürekten

inandıkları için çalışmalara ara vermeksizin devam kararı aldıklarını söyledi.

Ben değil biz olduk

Çiftçi yaptığı konuşmada şunlara değindi;

“Eğer referandum sonucunda evet çıksaydı biz Fener Mahalle Temsilciliği bürosunu kapatacaktık. Ancak Hayır oyunun daha fazla çıktığına inandığımız için büromuzun açık kalmasına karar verdik.

Biz 4 sene önce bu göreve geldiğimizde büromuzu açıp çalışmalara başlamıştık. Beşinci senemizde de büromuz açık ve çalışmalar tüm hızıyla sürmekte.

Büro kirasını biz senelik peşin ödüyoruz. Bu tür dayanışma yemekleri ile de mali sorunlarımıza destek alıyoruz.

Mahallemizde 518 üyemiz var. Mahallemizdeki tüm üyeler çalışmalara katılmakta. Rutin olarak toplantılarımızı yapıyoruz.

Ben değil biz anlayışıyla hareket ediyoruz. Üyelerimizle yaptığımız toplantıda ortak çıkan karar hayata geçiyor. Yani biz Fener Mahallesi’nde “BİZ” olduk.

Partililerimizle birlikte çevremizdeki mahallelere, Zümrütova, Güzeloluk, Güzelbağ mahallelernide tarımla uğraşan dostlarımızı ziyaret ediyor, Pazar alışverişlerimizi de onlarla yapıyoruz.

Tarımla uğraşan bu dostlarla hem alışveriş hem de sohbetler ederek partimize katılımlarını sağlıyoruz”

Yüzde 49’u Kabul Etmiyoruz

Daha sonra kürsüye gelen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, partililerin böylesine dayanışma içinde olmasından gurur duyduklarını, kimsenin partideki bu dayanışma ve beraberliği sabote edemeyeceğini söyledi.

Kumbul konuşmasında şunlara değindi;

“Bu tabloyu burada görmekten çok mutluluk duyuyorum. Çünkü biz seçildikten sonra en büyük hedef olarak dayanışmacı bir örgüt yapısını yaratmak olarak koymuştuk.

Bugün bu toplantıya katılıma bakınca bu dayanışma ruhunun patimizde oluştuğunu görmekten mutluluk duyuyorum.

Her seçim döneminde öncesi ve sonrasında yaptığımız çalışmaları rapor edip genel merkeze göndermekteyiz. Referandum çalışması sırasında da gerek sokaklarda, gerek standlarda, sandık başlarında,

ilçemizin her alanında çalışmalara katılan tüm partililerimize, partili olmayıp destek verenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi eminiz ki referandum sonucunda %50’den fazla hayır oyu çıktı. 49’u kabul etmiyoruz”

 Kumbul referandum oylamasında ilginç bir örnek yaşadıklarını anlattı. Bir sandıkta mühürsüz oylar çıktığını, bunların iptal edildiğini, kurula yaptıkları itirazda kurul yasayı öne sürerek mühürsüz oyların geçerli olamayacağını bildiriyor.

Bunun üzerine il seçim kuruluna itiraz ediliyor, bu sefer de il seçim kurulu YSK’nın son anda aldığı kararı göstererek mühürsüz oyların geçerli olduğunu söylüyor. Bunun üzerine YSK’ya itiraz ediliyor.

Bu durumun sonucu hakkında Kumbul; “Kendileri yasaları, verdikleri eğitimi uygulamıyorlar. İnanın CHP bugüne kadar yapılan seçimlerde, hem sandıklara sahip çıkma adına, hem propaganda yol ve yöntemleri adına en iyi çalışmayı yapmıştır.

Ama bir imkanımız olsa, şeytanla oturup sohbet etsek, mühürsüz oyları geçerli sayacaklarını şeytan bile bilemezdi. Sandıklara sahip çıkıyorsunuz ama gene hırsızlık oluyor.

Bundan sonra ona da önlem alacağız. Alacağımız oyların oranını daha da arttıracağız” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım