Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Batı İlçe Başkanlarının Geleneksel Aylık Toplantısı Yapıldı

CHP Batı İlçe Başkanlarının Geleneksel Aylık Toplantısı Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi batı ilçe başkanlarının her ay belirledikleri bir batı ilçesinde toplantı yapmaları artık geleneksel hale geldi. Bu ayki toplantı da Korkuteli’nde yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Batı Antalya İlçe Başkanları toplantısı bu ay Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukcu'nun ev sahipliğinde, Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun'un katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu ayki toplantıda ilk olarak yeni eğitim yılı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ortak basın açıklamasında değinilen konular şunlardı: Özellikle son 15 yılda laik eğitim sisteminden hızla uzaklaşıldığı açıkça gözükmektedir. Tüm alanlarda olduğu gibi, eğitim sistemini de Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş, sorgulayan, araştıran, fırsat eşitliği sağlayan laik eğitim sistemi esas alınmalıdır.   

Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız tüm Dünyada kendi kuşakları ile rekabet edebilir seviyeye getirilmesi için, bu değişimi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında geleceğimizi şekillendirecek öğrencileri eğiten öğretmenlerimizin de özlük hakları geliştirmeli, anlaşmalı ve sözleşmeli değil, atama bekleyen öğretmenler için somut adımlar atılmalıdır denildi.

Bir araya gelen ilçe başkanları bu toplantının sonucunda şu açıklamayı yaptılar:

“Darbe ayaklanmasını kendilerine fırsat gören iktidar KHK ile bugün FETÖ teşkilatlanmasıyla alakası olmayan, ülkemiz bütününde kendilerinden olmayan kendileri gibi düşünmeyen öğretmenleri, memurları, işçileri mesleklerinden ihraç etmektedirler.

Bizler; meydanları doldurup demokrasi sevdalısıyız diyenleri, demokrasinin asıl mercii TBMM yi çalıştırmaya davet ediyoruz.

Öte yandan terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimizin sayısı fark etmeksizin bırakın gazete manşetlerini artık bir satırda dahi haber niteliği görmemesi de içimizi kanatan bir gerçektir.

Ülkenin belli bir bölgesinde onlarca gencimiz daha iyi bir ülke için mücadele verirken şehit oluyor ve geri kalanların hayat normalmiş gibi yaşaması aslında ciddi bir sıkıntının içinde olunduğunun göstergesidir.

Ayrıca ülke topraklarımızın bütünlüğü ve korunmasını bir kenara koyup, seyyar mahkeme kuranlar, açılım denizinde boğulanlar, sanki 15 senedir kendileri iktidar değilmiş gibi şimdi temizlik yapıyoruz diyorlar.

Kendi ülkemizin içinde terörü temizleyemeden Ortadoğu’nun karakol komutanı olmaya çalışıyorlar. Bir tane dost komşu ülkemiz yok. Her geçen gün ekonomik kayıplar veriyoruz. Geçtiğimiz kış seracımız, bu yaz turizmcimiz, şimdide yaylalarda geçim kaynağı meyvecilik olan üreticimiz kan ağlıyor. Güven ortamının olmadığı ve her an can tehlikesinin olduğu bir ülkeyle kimse ticarette yapmaz, kimse tatil için bu ülkeye gelmez.

Bizler; Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘’Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ ilkesinin sonuna kadar takip edildiği mutlu ve huzurlu bir ülke umuduyla sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım