Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen Görevini Bıraktı Öne çıkarılmış

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen Görevini Bıraktı

Aralık 2015’te yapılan il kongresinde il başkanı seçilen Semih Esen, 27.09.2016 tarihi itibariyle görevinden istifa etti. Yönetim kurulu toplantısında, yönetici arkadaşları ile önce bu konuyu konuşan Esen, daha sonra tüm il yönetimi ile birlikte il binasının kapısına kadar gelip. Yöneticilerle bir bir tokalaştıktan sonra aracına binerek il binasından ayrıldı.

Esen’in görevi bırakması üzerine yönetim kurulu toplantısına devam eden il yöneticileri durumu kendi aralarında değerlendirerek, daha sonra yapılacak il yönetimi toplantısında kendi içlerinden il başkanını seçecekler.

Esen’in görevi bırakmasından sonra birkaç kişinin yönetim üyeliğinden istifayı düşündükleri ancak bu konudaki kesin tutumlarını daha sonraya bıraktıkları gelen bilgiler arasında.

Semih Esen’in istifa metni ise şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterliğine Konu: İstifa

11 Nisan 2016 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir grup toplantısında il başkanı ilçe başkanları belediye başkanları ve meclis üyelerinin önünde alınan grup kararına muhalif olduğu gerekçesiyle grup kararıyla komisyona parti adına aday gösterilen kişilerden birine ağıza alınmayacak küfürler eden ve fiziki saldırıda bulunan, ardından aynı gün öğleden sonra yapılan Büyükşehir meclis toplantısında grup kararına aykırı olarak Döşemealtı belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Zafer Yörük'ü aday gösteren ve tüm AKP’lilerin firesiz oyuyla Zafer Yörük'ün komisyona seçilmesini sağlayan Erol Özkarabekir ve aday gösterilen Zafer Yörük il yönetim kurulumuzun oybirliğiyle aldığı kararla disipline sevk edilmişlerdir.

İl disiplin kurulunun ihraç talebiyle ilden gelen disiplin dosyaları ile ilgili tüzüğün amir hükmüne rağmen uyarma cezası vermesi üzerine anılan karara il yönetim kurulumuzca itiraz edilmiştir.

İtiraz üzerine dosyayı inceleyen yüksek disiplin kurulu sevk edilenlerden Erol Özkarabekir hakkındaki uyarma cezasını kaldırmış, Zafer Yörük hakkında verilen uyarma cezasını ise onamıştır.

Yüksek disiplin kurulu kararının gerekçesinde, sevk edilen Erol Özkarabekir'in 52 senedir partili olduğundan bahisle yaptığı eylemin parti menfaatlerini korumak adına yapıldığını belirtmiş ve grup kararına aykırı davranışı sabit olduğu halde ceza vermeye gerek olmadığını belirtmiştir.

Yetkili organ kararlarına uymamanın müeyyidesi Tüzüğün 70/A-a maddesinde açıkça belirtilmiştir ve ihraçtır. Düzenleme böyle iken yüksek disiplin kurulu şekli bir suç olan yetkili organ kararına uymama suçunun fail tarafından ne nedenle yapıldığı konusunu değerlendirmiş ve adeta niyet okuyarak, kararı veren grubu ve il örgütünün iradesini yok sayarak yerindelik denetimi yapmıştır.

Bu durum son derece tehlikeli bir disiplinsizlik yolunu açmıştır. Bir an için aynı tartışmanın TBMM grubunda yaşandığını ve aynı suçun TBMM de işlendiğini düşünürsek sonuçlarının ne olacağını ve tehlikenin boyutunu daha net bir şekilde ortaya koymuş oluruz.

Antalya kamuoyunda partimizi tartıştıran, partimizin onurunu zedeleyen böyle bir durumda yüksek disiplin kurulunun, il örgütünün ve meclis grubunun iradesini sorgulayan örgütün yerine geçerek işlemin yerindeliğini sorgulayan bu kararını hukuka aykırı bulduğum gibi disiplinsizliğin alışkanlık haline gelmesine sebep olacağını söyleyebilirim.

Böyle bir karardan sonra,14 meclis üyesinin AKP’ye geçtiği meclis gruplarımızda disiplini sağlamak mümkün olmayacaktır. Bu kadar meclis üyemizin AKP’ye neden geçtiği yada neden parti bağı ve çalışma disiplini bu kadar zayıf kişilere burada görev verildiği sorgulanacak ve önümüzdeki dönemlerde parti bağı güçlü çalışma disiplinine sahip kişilere buralarda görev verilmesi üzerinde durulması gerekirken bu disiplinsizliğe ve dağınıklığa neden olan kişilerle ilgili olarak adeta onları taltif edercesine bir karar verilmesi Antalya'da ben veya benden sonra gelecek olan il başkanının işini zorlaştırmıştır.

İl başkanı olarak ben ve yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarım tüm diğer örgütlerdeki başkan ve yönetici arkadaşlarımız gibi fedakarca görev yapmaktadırlar. Partimiz ve ülkemiz için bir şeyler yapabilir miyiz düşüncesiyle siyasete girmiş onlarca genç kardeşime yüksek disiplin kurulunun kararıyla örnek gösterdiği 52 yıllık bir partilinin davranışına verilen taltif maalesef görev yapma isteğimizi, umutlarımızı kırdığı gibi görevimizi yapmamızı imkansız hale getirecek disiplinsizliklere sebep olmuştur.

Şu andan sonra görevimin başında kalmam, bu karar üzerine oluşan parti içi tartışmalara beni sürükleyecektir. Böyle bir şeyi 20 aylık il başkanlığım döneminde hiçbir zaman yapmadığım gibi bundan sonra da asla yapmayacağım.

Partimizin tartışmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var ve buna derhal ihtiyacı var ve bundan sonra da hiçbir söz ve eylemimle bu düşünceden ayrılmayacağım.

20 aylık il başkanlığım boyunca kimseyi dışlamadım, partide bir araya gelemeyen insanların bir araya gelmeleri için uğraştım, çalışmak partiye katkı koymak isteyen herkesle çalıştım partimin onurunu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım benden önceki dönemden kalan piyasaya olan borçlar nedeniyle partimin zarar görmemesi için kendimce ciddi sayılacak maddi fedakarlıklarda bulundum, bu söylediklerimin tamamı benim için olduğu gibi alnının terini Antalya’nın her karış toprağına akıtan ve hiçbir makama gelme hedefi olmayan tüm örgüt emekçileri ve yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarım için de geçerlidir.

Ne partim, Ne ben ne yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarım nede örgüt emekçileri hiçbir seçim çalışmasında yanımızda görmediğimiz ve imar komisyonuna üye olmak için bu durumlara sebep olanların yüksek disiplin kurulu kararıyla taltif edilmesini bizlerin yok sayılmasını haketmiyoruz.

Partimi Antalya kamuoyunda bu konu ile tartıştırmamak Yüksek disiplin kurulunun bu kararı üzerine Antalya’da zafer turları atanlarla il başkanı olarak parti içi tartışmalara girmemek Antalya belediye meclislerinde görev sürem boyunca düzeltmeye çalıştığım fakat yüksek disiplin kurulunun bu kararıyla iyice artacak olan disiplinsizliğe dikkat çekmek adına, genel merkezle aramızda ortaya çıkan disiplin ve çalışma anlayışı konusundaki görüş farklılıkları nedeniyle ve parti içi tartışmaların disiplin mekanizması aracılığıyla çözülemeyişine tepki olarak yaklaşık 20 aydır sürdürmekte olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.

Gereğini saygıyla bilgilerinize arz ederim. C.H.P ANTALYA İL BAŞKANI”

Esen basına gönderdiği yazılı açıklamada şunları belirtti:

“20 aylık il başkanlığım boyunca ülkemin ve partimin menfaatleri ve çağdaş Türkiye idealimden asla ödün vermeden çalıştım.

Partimin başarılı olması ve partimin onurunu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Bu söylediklerimin tamamı benim için olduğu gibi alnının terini Antalya'nın her karış toprağına akıtan ve hiçbir makama gelme hedefi olmayan tüm örgüt emekçileri ve yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarım için de geçerlidir.

İşledikleri disiplin suçu ile partiye zarar veren ve partiyi disiplin zaafı içine sokmaya çalışan kişilerle ilgili verilen Yüksek Disiplin kurulu kararından sonra görevimin başında kalmam beni parti içi tartışmalara çekecektir.

Yaklaşık 20 aydır sürdürdüğüm il başkanlığı görevim boyunca parti içi tartışmalara asla girmediğim gibi bundan sonra da girmeyeceğim.

Disiplinsizlik yaparak partiye zarar verenlerin yüksek disiplin kurulu kararıyla adeta taltif edilmesini kabul edebilmem mümkün değildir.

Partimi Antalya kamuoyunda bu konu ile tartıştırmamak, Yüksek disiplin kurulunun bu kararı üzerine Antalya'da zafer turları atanlarla il başkanı olarak parti içi tartışmalara girmemek

Antalya örgütünde bu kararın sebep olabileceği disiplinsizliğe dikkat çekmek adına, genel merkezle aramızda ortaya çıkan disiplin ve çalışma anlayışı konusundaki görüş farklılıkları nedeniyle ve parti içi tartışmaların disiplin mekanizması aracılığıyla çözülemeyişine tepki olarak,

Yaklaşık 20 aydır sürdürmekte olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Antalya Kamuoyuna

Saygıyla Bildiririm

Semih ESEN - CHP Antalya İl Başkanı”

yukarı çık
0
Paylaşım