Menu
RSS

Cerablus'a Askeri Harekat Başladı - Bordo Bereliler Suriye'de

Cerablus'a Askeri Harekat Başladı - Bordo Bereliler Suriye'de

TSK ve koalisyon uçakları, Cerablus'a askeri harekat başlattı. Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına yoğun top atışları yapılıyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı.

Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre harekat 04.00'te başladı.

Askeri harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Terör örgütü IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

Cerablus'tan Dumanlar Yükseliyor

Bordo Bereliler Suriye'de - Kara Harekatı

1 saat 45 dakika içinde 63 hedefe 224 atım yapıldı!

TSK'ya bağlı özel kuvvet unsurlarının da operasyon kapsamında Suriye topraklarına girdiği açıklandı. TSK'nın Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı operasyon kapsamında TSK'ya bağlı özel kuvvetler de Suriye topraklarına girdi.

Cerablus'a top atışları yoğun biçimde devam ediyor. Suriye'nin Cerablus bölgesine başlatılan operasyon kapsamında sınırda savaş uçağı hareketliliği ve yoğun top atışı devam ediyor.

Suriye'nin Cerablus bölgesine savaş uçaklarının yaptığı bombardıman ve top atışları devam ediyor.

yukarı çık
0
Paylaşım