Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

BUDAK: "AKP’nin Kayyumları Tasfiyeye Gelecek"

BUDAK: "AKP’nin Kayyumları Tasfiyeye Gelecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP iktidarının, “suçla mücadele” kılıfı altında kendi siyasi hedefleri için şirketlere atanacak kayyumlara geniş yetki ve sorumsuzluk tanımak istediğini belirterek,

“AKP kayyumlarının derdinin şirketlerin ve mülkiyet hakkının korunması olmayacağı açıktır.  Bu düzenleme yatırımcılara ve iş dünyasına açık bir tehdittir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılmak istenen düzenlemeye tepki gösterdi.  “Türkiye hukuksuzluk dalgası içinde nefes alınamaz bir noktaya doğru gidiyor” diyen Budak, kayyum düzenlemesinin şirketlerin suçla ilgili kullanılması durumunda istisnai durumlarda kullanıldığını ancak getirilmek istenen düzenleme ile geniş bir yetkilendirme yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Kayyum düzenlemesinin, Danıştay ve Yargıtay’ı alt üst edecek düzenlemeyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, “AKP, kendi siyasi hedefleri için hukuku ayaklar altına almaktadır. Yargıtay’ın, Danıştay’ın iktidarın keyfine göre şekillendirilmek istenmesi, kayyumlara dokunulmazlık ve sınırsız yetki verilmek istenmesi bunun yeni örnekleridir.

AKP’nin yüksek maaşlı kayyumlarının neler yaptıklarını gördük. Şimdi daha geniş yetkiler veriliyor. Sorumlulukla, yetkinin ölçülü olması gerekir. Getirilmek istenen düzenleme ile yetki arttırılıyor, sorumluluk sıfırlanıyor. Burada amacın, AKP kayyumlarının amacının şirketlerin ve mülkiyet hakkının korunması olmayacağı açıktır.

Tasfiye için gelecekleri açıktır. Ayrıca anayasal düzene karşı suçlar denilerek, muhalefet eden herkes suçlanabilecek. Onların şirketleri de kayyumlar eliyle yok edilecek.  Bu düzenlemenin demokrasiyle, hukukla, ekonomik hayatın gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi yoktur” diye konuştu.

HUKUK OLMADAN YATIRIM VE HUZUR OLMAZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Devlet istediği şirkete zaten el koyabiliyor” sözlerini de eleştiren Budak, “Hukuk niye var? Anayasa, mülkiyet hakkı kavramı niye var? Sayın Bakan’ın bu sözleri aslında kayyum düzenlemesinin amacını da açıklıyor” diye sordu.

Türkiye’nin her bölgesinde iş dünyası ve meslek örgütleriyle toplantılar yaptıklarını, sıkıntıları doğrudan dinlediklerini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

“AKP Hükümeti’nin ağır baskısı, toplumun her kesimini bunaltıyor. İş dünyası da bundan istisna değil. İş dünyası ve meslek örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yaptığımız toplantılarda bunları görüyoruz. Geçmiş dönemde yapılan fabrika baskınları ve kayyum atamaları, sadece o işadamlarına değil, tüm iş dünyasına bir gözdağıydı.

Şimdi hem üst yargının şekillendirilmesi hem de kayyumlara tanınan yetki ile tehdidin boyutları daha da büyütülmek isteniyor. Biz CHP olarak,  mülkiyet hakkına aykırı,  ölçüsüz ve hukuksuz, yerli ve yabancı yatırımcıyı korkutacak bu kayyum düzenlemesine şiddetle karşı çıkıyoruz.

İş dünyasının talep ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu bilerek, buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Hukuk güvenliğinin olmadığı yerde yatırım da olmaz, iş, aş, huzur da olmaz. Adalet Komisyonu’nda da Genel Kurul’da da karşı çıkışımızı sürdüreceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım