Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Bir Çınar, Fahri Özçelik Törenle Toprağa Verildi Öne çıkarılmış

Bir Çınar, Fahri Özçelik Törenle Toprağa Verildi

1973-77 Döneminde Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilliği yapan Fahri Özçelik'i önce CHP Antalya il binası önünde yapılan tören sonrası Muratpaşa Camisinde kılınan cenaze namazı sonrası Gazipaşa’da toprağa verildi.

CHP Antalya il binası önünde toplanan CHP’lilere hitaben bir konuşma yapan CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen duygusal bir konuşma yaptı.

Fahri Özçelik’ten hakkını helal etmesini isteyen Esen,  “Eğer Fahri ağabey, senin gibi siyaset yapmazsak, senin yolunda yürümezsek de hakkın bize haram olsun diyorum” dedi.

Esen konuşmasında şunları söyledi; “Birer birer aramızdan ayrılan bu değerli insanların maalesef yerlerini aynı oranda doldurulamayan bir durumun yaşandığı günlerdeyiz.

Hepimizin, değerli Fahri ağabeyimize birinci görevi; Fahri ağabeyimizin siyaseti yapış tarzı, ülkeye bakış tarzı, kendi hayatı ile siyaseti bir araya getiriş tarzını örnek almaktır. Fahri ağabeyimize yapılacak en güzel görev budur diye düşünüyorum.

Ben kendisiyle sohbet etme, tanıma, anılarını dinleme, bu mücadeleyi nasıl yaptıklarını ondan bizzat duyma şansına sahip olan kardeşlerinizden bir tanesiyim.

1973 senesi, Fahri ağabeyimizin milletvekili seçildiği sene. Uzun yıllar devam eden CHP’nin bir türlü başarıya ulaşamadığı senelerden sonra, efsanevi 1973 ve 1977 çalışmalarını yapan bir dürüst insan, bir çınar bugün aramızdan ayrıldı.

1973’te neyi nasıl yaptıklarını, ne fedakârlıklarla çalıştıklarını ben ondan dinledim. Hep cenazelerde adettendir ya, kalanlar ölenlere hakkını helal ederler.

Ben buradan Fahri ağabeyimize sesleniyorum; Fahri ağabey hakkını bize helal et. Bu partinin kapısını açık tuttuğun için, bu partide dürüstlüğü, temizliği, başarıyı amaçladığın için ve biz doğmadan bile bu mücadelede terini Antalya’nın her karış toprağına akıttığın için hakkını bize helal et Fahri ağabey. Yerin dolmayacak biliyoruz.

Çok üzgünüm ve çok duygu yüklüyüm. Fahri ağabey gibi birisinin kaybı bizi gerçekten derinden sarstı. Eğer Fahri ağabey, senin gibi siyaset yapmazsak, senin yolunda yürümezsek de hakkın bize haram olsun diyorum”

İl binası önünde yapılan törenden sonra cenaze aracına konulan naaş, Muratpaşa Camisine getirildi. Cami avlusunda yoğun bir kalabalık toplandı.

Cenazeye CHP İl Başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve belediye meclis üyeleri ile CHP eski milletvekilleri ve il başkanları da katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım