Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AYM'den CHP'nin KHK Talebine Ret

AYM'den CHP'nin KHK Talebine Ret

Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP’nin Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili talebini reddetti. CHP'li Gök, "Karar tam anlamıyla skandal" dedi. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin OHAL'e ilişkin KHK'nın iptali istemiyle yaptığı başvuruyu yetkisizlik nedeniyle reddetti.

Gerekçeli karar 10 gün içinde açıklanacak. Gerekçeli karar 10 gün içinde açıklanacağı bildirildi.

GÖK: TAM BİR SKANDAL

Karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Elbette kararın gerekçesini bilmiyoruz. Ama 1990 yılında aynı konuda benzer bir karar vardı. Kendisini yetkili ve görevli sayan AYM'nin emsal kararı karşısında kendi içtihatlarını gözetmeksizin verdiği bir karar tam anlamıyla skandaldır.

Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Mahkemeleri de mahkeme yapan kendi içtihatlarıyla hukuki güvenceyi sağlamalarıdır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 668 ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, askeri mahkemeler, Hâkimler ve Savcılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve devlet memurları kanunlarında değişikliğe gidilmişti.

Kararnamelerle, kuvvet komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı’na, Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına, tüm askeri hastaneler de Sağlık Bakanlığına bağlanırken, çok sayıda asker ve devlet memurunun da meslekten ihracına karar verilmişti.

CHP, söz konusu KHK’ların bazı maddelerinin iptal edilmesi talebiyle konuyu Anayasa Mahkemesi’nin gündemine taşımıştı. Yüksek Mahkeme, bugün yaptığı toplantıda KHK’ların iptal istemini gündemine aldı. Başvurunun ilk incelemesini gerçekleştiren Anayasa Mahkemesi, talebi reddetti.

Yüksek Mahkeme’nin başvuruyu yetkisizlik gerekçesiyle reddettiği öğrenildi. Ret kararının gerekçesinin önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım