Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Ayda 55 Bin Lira Maaş Alan Doçentten Olay Açıklama

Ayda 55 Bin Lira Maaş Alan Doçentten Olay Açıklama

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı kapsamında aylık 55 bin lira 'koordinasyon hizmeti' ücreti almalarıyla gündeme gelen öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatma Gök, "Ayda en fazla 36 bin lira aldım. Bütün mesaimi, hafta sonlarımı, bayram tatillerimi harcayarak bu kadar ücret almam vicdani değilse, artık bunun takdirini insanlara bırakıyorum" dedi.

Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı kapsamında yüksek miktarda ücret alan 3 öğretim üyesinden Doç. Dr. Fatma Gök, iddiaların gerçek dışı olduğunu, 55 bin lira aylık ücrette devletin yüzde 35 kesinti yaparak en yüksek aldığı ücretin 36 bin lira olduğunu söyledi.

Önceki dönemlerde bundan daha düşük rakamlar aldığını belirten Doç. Dr. Gök, "Bana bu rakam az mı diye soruyorlar, ama bir doktor da ameliyattan 50100 bin lira alabilir. İşin karşılığı bu. Hiç iş yokmuş gibi bu paraları almışım gibi gösteriliyor.

Ben 3 bin öğrenciye haftada sürekli çalışarak koordinasyon hizmeti verdim, öğrencilerin gönlünü hoş tutmaya, istediklerini en güzel şekilde yapmaya çalıştım. Haftada yoğun mesai harcıyordum.

Haftada 2 saat ders veren hocalar 34 bin para alırken ben bütün mesaimi, hafta sonlarımı bayram tatillerimi harcayarak bu kadar almam vicdani değilse, artık bunun takdirini insanlara bırakıyorum" diye konuştu.

Rektörlük Uyarmadı

Bütün hocaların bu paradan yararlanmak için ders vermekten daha çok koordinasyon hizmeti verdiğini kaydeden Doç. Dr. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Verebileceğim derslere, başka hocalar da para alsın diye girmediğim oldu. Bazı dönemlerde derse girdiğim de oldu. Bu iş çok zor, kolay bir iş değil. Bütün ödemelerimiz hem Sayıştay, hem de üniversitenin iç denetçileri tarafından denetlenir.

İncelemelerde hiçbir sorun çıkmadı veya çıktıysa bunu bize aksettirmediler. Rektörlük bize hiçbir zaman 'Arkadaşlar bu parayı yüksek buldum ödemeyi düşürelim' demedi. Sayıştay denetçisi soruşturma açmak istedi.

Ben denetçiye yanlışın ne olduğunu sordum. Süreç uzamasın, yanlışı hemen düzelteyim istedim. Kafam rahat olsun istedim. Yanlış gördüğünüz neyse ben bunu hemen düzelteyim dedim. Denetçi, 'Yok hocam ben bir sorgu açacağım' dedi. Sorgunun bütün sorularına cevap verdik."

Rektörlük Paranın İadesini İstedi

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin yerine atanan Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın iç denetim mekanizmasını faaliyete geçirdiğini ve konuyla ilgili iç denetçilerin yeni bir rapor yazdığını belirten Doç. Dr. Gök, şöyle konuştu:

"Bu rapor, Sayıştay'daki sorgunun tersine yazılmış. Rektörlük ödenen ücretlerin kamu zararı olduğunu, 2014 ve 2015 yılında ücretlerin yüzde 80'inin iade edilmesini istedi. Bunun da bir ay içinde döner sermayeye yatırılmasını istedi.

Bu da 300 bin liradır. Biz bunu kabul etmedik. 'Sayıştay'ın sonucuna göre gereğini yapacağız' dedik. Sayıştay eğer derse ki 'kamu zararı', evet bu parayı geri ödeyeceğiz. Sayıştay'ın kararı çıkmadan rektörlük işlem başlattı.

Biz de Sayıştay aksi bir karar verirse o zaman kamu zararı doğacak diye parayı iade etmedik. Rektörlük sahte evrak hazırladığımıza yönelik disiplin soruşturması başlattı.

Ancak Sayıştay'dan herhangi bir ödeme yapmamız gerektiğine yönelik karar çıkmadı. Sayıştay'dan beraat kararı çıkmasına rağmen rektörlük disiplin soruşturması başlattı ve mahkeme açtı." DHA

yukarı çık
0
Paylaşım