Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Atatürk'ün Antalya’ya gelişinin 88. Yıldönümünde Kitlesel Kutlama

Atatürk'ün Antalya’ya gelişinin 88. Yıldönümünde Kitlesel Kutlama

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 88'inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis üyeleri,

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, Eğitim İş Sendikası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkan ve yöneticileri, Cumhuriyetçi Kadın Dernekleri şubeleri,

Vatan Partisi, ANŞOYAD, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, 6 Mart 1930 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur üzerinden saat 16.00’da Antalya’ya geldiğini hatırlattı.

Atatürk’ün Antalya’ya geleceği haberinin şehirde büyün sevinç oluşturduğunu aktaran Daş, " Bugün gelinen noktada: 6 Mart ATATÜRK’ün Antalya gelişinin yıldönümleri yıllardır resmi törenlerle kutlanmasına rağmen geçen yıldan itibaren;

Antalya’nın kalbi Cumhuriyet Meydanı ATATÜRK Anıtında ilin resmi yetkilileri tarafından çelenk sunma programının yapılmamasını son derece manidar buluyoruz… Neden yapılmadığı sorusunun tüm Antalyalıların kafasında olduğunu da biliyoruz…

Büyük önder ATATÜRK, Cumhuriyeti: dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurmuştur. Antalyalılar olarak: ATA’mızdan aldığımız tarih bilinci ve vatan sevgisiyle, bu topraklara geldiğimiz güne de İtalyan işgalinden kurtulduğumuz güne de

kurtarıcımız olan ATATÜRK’ün Antalya’ya geldiği güne de hiç ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz…

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Antalya’yı ziyareti sırasında bölgemizde ve ülkemizde gözü olan faşist İtalyan yönetimine karşı mesaj vermesi ise çok önemli ve anlamlıdır.

Sadece Antalya’nın güzelliklerini görmek için değil Antalya’dan dosta düşmana mesaj vermek istemesi de ayrıca anlamlıdır. Dolayısıyla son yüzyılın devlet adamlarının başında geldiği bütün dünya tarafından kabul görmüş bir liderdir Atatürk!

Atatürk geldiği gün Kepez’den şehir merkezine kadar Antalya halkı, yolun iki tarafını doldurmuş, Türk milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Atası’na gönülden sevgilerini iletiyordu.

Karşılama töreni bitmesine rağmen Antalya halkı dağılmıyor, sevgi gösterilerini büyük bir coşku ile sürdürüyordu. Atatürk, cumhuriyeti, dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurmuştur.

Antalyalılar olarak, Ata’mızdan aldığımız tarih bilinci ve vatan sevgisiyle, bu topraklara geldiğimiz güne de İtalyan işgalinden kurtulduğumuz güne de kurtarıcımız olan Atatürk’ün Antalya’ya geldiği güne de hiç ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz,

çıkmaya da devam edeceğiz.

Eğer Atatürk çizgisinden uzaklaşılırsa, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında büyük fedakârlıklarla, yerli ve milli olanaklarla, Osmanlının borcunu da ödeyip açtığı fabrikalar, işletmeler kapatılır, satılırsa korkarız ki şekere, patatese, soğana ve samana bile muhtaç oluruz. 

Kısacası Ekmeğe, havaya ve suya muhtaç oluruz.

İthalatın tavan yaptığı hatta yerli malı haftasının kutlamaktan vazgeçildiği bir dönemde yerli ve milli olmaktan söz edilmesi büyük bir çelişki değil midir?

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Çanakkale Savaşından Kurtuluş Savaşına ve bugüne kadar verdiğimiz yüz binlerce şehidimizi, gazimizi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, İsmet İNÖNÜ’yü Türk Milletine unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez!..

Ülkemizde ve Antalya’da ATATÜRK adının silinmeye başlandığı son yıllarda bizi sevindiren olay Muratpaşa Belediyemizin Mart ayında aldığı kararlar olmuştur.

Muratpaşa Belediyesi Meclisi her yıl, 6 Mart’ta ATATÜRK’ünAntalya gelişinin kutlanmasına karar vermiştir. Bunun gereği olarak da bugün Çağlayan Spor Salonun tabelası Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olarak değiştirilmiştir.

Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit UYSAL’a ve oybirliği ile bu kararı veren Belediye Meclisine şükranlarımızı sunarız.

Değerli Antalyalılar sözün kısası bizler; Milletimizin ATA’mızın yolundan asla sapmayacağına ve unutmayacağına yürekten inanıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yeniden uyanış yakındır, umutsuz değiliz!" diye konuştu.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da Atatürk'ün, Cumhuriyeti dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurduğunu, kendilerine düşenin de buna sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Kumbul: “Biz artık Konyaaltı'na baktığımızda bir miktar beton görüyoruz. Biz oraya baktığımızda sahilimize liman yapıldığını görmek istemiyoruz. Biz oraya baktığımızda yeşilimizi görmek istiyoruz.

Dağlarımızın kemiren maden ocaklarını, taşocaklarını ile görmek istemiyoruz. Biz Antalya’nın 100 yıl sonra da aynı güzellikte kalsın istiyoruz. Bunu sağlayacak olan bizleriz, sizlersiniz, hepimiziz. Antalya'nın katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Şu anda ulusumuzun bütünlüğü için sınırımıza bir terör devleti kurulmasın diye Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimizin. bir an önce operasyonu bitirip sağlıklı bir şekilde ülkemize geri dönmelerini bekliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Önümüzdeki süreç çok zorlu, çok önemli bir süreç. Hepimize gerçekten kolaylıklar diliyorum. Hep beraber olursak bunu başaracağımıza inanıyoruz. Atatürk'ü unutturmaya çalışıyorlar dedik. Evet, Atatürkçüleri de sürekli ötekileştirmeye çabalıyorlar.

Yüzyıllardır binyıllardır biz bu topraklarda, Anadolu coğrafyasında, hangi etnik kimlikten, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun, bütün insanlarla kol kola, sevgi içinde, Saygı içinde, dayanışma içinde beraber yaşadık.

Bundan sonraki süreçte de yine bir arada yaşamayı umut ediyoruz. Mücadelemiz bunun içindir, bunu da hep beraber kazanacağımıza eminim. Bugün Atatürkçüleri ötekileştirenleri 2019'da hep beraber göndereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk, Atatürk'ün, Antalya'ya gelmek için yola çıktığı Mersin'den, İsmet İnönü'ye gönderdiği Antalya kartpostalını parti arşivine girmesi için Başkan Kumbul'a verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım