Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Atatürk Havalimanı'nda Terör Saldırısı: 41 Ölü, 239 Yaralı

Atatürk Havalimanı'nda Terör Saldırısı: 41 Ölü, 239 Yaralı

Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar geliş terminalinde iki patlama meydana geldi. Saldırıda yaralananlar Bakırköy Devlet Hastanesi'ne getiriliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada 28 vatandaşın saldırıda hayatını kaybettiğini 40 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Öte yandan Anadolu Ajansı ise yaralı sayısını 60 olarak duyurdu. Saldırıdan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'nın boşaltılmaya başlandığı bilgisi verildi.

Atatürk Havalimanı'nda bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yaşanan saldırıda 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bozdağ teröristlerden birinin ateş açtığını daha sonra ise kendini patlattığını belirtti.

Bozdağ; "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." ifadelerini kullandı.

Canlı Bombanın Vurulup Kendini Patlattığı O An

AA: 60 yaralı var

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 yaralının olduğu bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamadan ilk kareler

Reuters: Saldırganlar X-ray cihazına girmeden kendini patlattı. Reuetrs'a konuşan Türk yetkililer iki saldırganın x-ray cihazına girmeden önce kendilerini patlattığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi.

Bomba imha ekibi sevk edildi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekât ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekât ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Yaralıların kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

Atatürk Havalimanı'nda patlama. Görgü tanığı o anları anlattı

CNN TÜRK'te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye'nin gündemi programına bağlanan görgü tanığı Ercan Ceyhan'ın ifadesine göre havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor. Tanığın ifadesine göre havalimanında önce silah sesleri daha sonra ise iki patlama meydana geldi ve olay yerinde çok sayıda ambulans bulunuyor. Yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesi'ne getiriliyor.

Türk yetkililer: Atatürk Havalimanı'nda patlama, yaralılar var

Türk yetkili Reuters'a olayla ilgili açıklamada bulundu. Yetkiliye göre, Atatürk Havalimanı'ndan iki patlama meydana geldi ve yaralılar var.

Giriş-çıkışlar kapatıldı

Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, Atatürk Havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Kriz masası oluşturuluyor

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Uçakların kalkışına izin verilmiyor

Atatürk Havalimanı'ndan pist başında bekleyen uçakların kalkışına izin verilmiyor.

Ayrıntılar geliyor...

yukarı çık
0
Paylaşım