Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Atalay Demirci Gözaltına Alındı

Atalay Demirci Gözaltına Alındı

Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yazışmaları ortaya çıkan Atalay Demirci, Ankara'da gözaltına alındı. Komedyen Atalay Demirci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Demirci, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Demirci'nin işlemlerin ardından Adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Demirci'nin, sosyal medya hesabından, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve basketbolcu Enes Kanter'le yazışmaları ortaya çıkmıştı.

Acun Ilıcalı, geçen günlerde Gülen Cemaati üyesi Enes Kanter ve Hakan Şükür ile yazışmaları ortaya çıkan komedyen Atalay Demirci'yi bütün sosyal medya hesaplarından çıkarıp engelledi. Acun Ilıcalı'nın, kendi programı "Yetenek Sizsiniz Türkiye"de meşhur ettiği Demirci ile bağlarını tamamen kopardığı öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sosyal medyadaki paylaşımların ardından Atalay Demirci, instagram'dan bir açıklama yapmıştı. Atalay açıklamasında "Anne Babasını küçük yaşta kaybetmiş ve Yetiştirme Yurtlarında büyümüş, yani Annesi de Babası da Devlet olan ve Devletin ekmeğini yiyerek büyümüş, küçük yaştan itibaren en ufak bir kötü alışkanlığa ya da illegal gruplara meyletmemiş, her zaman Allah'ın muhafazasını iliklerine kadar hissetmiş bir kardeşiniz olarak, şu an bu ithamlarla karşı karşıya kalmanın şoku ve üzüntüsü içerisindeyim.

Söz konusu örgütle geçmiş yıllarda Okullarında ve Dersanelerinde işim gereği gösteriler yapmışlığım aşikardır. En az Ülkemizin yöneticileri, iş adamları, sporcuları, sanatçıları ve diğer kesimleri kadar temasım olmuştur. Safiyane niyetle sadece dinimi daha doğru yaşamama vesile olan insanların yönlendirmeleri neticesinde, bana bu anlamda da faydaları olmuştur. Yaptığım mesleğin zeka seviyesine yakışmayacak bir aptallığın içerisine düşmenin mahçubiyetini yaşamaktayım.

Bu manada içinde bulunduğum durumun bir hata olduğunu kabullenmem ile birlikte, son zamanlardaki oluşan örgütsel yapının ve getirdiklerinin rahatsızlığını yaşamış ve yaşanan 15 Temmuz gecesi Fettullah Gülen Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden sonra benim de herkes gibi fikrim değişmiştir ve Ankara Kızılay Meydanına çıkıp bu hain terör örgütünü lanetlemiş ve kendi sosyal medya hesaplarımdan da örgütle ilgili görüşlerimi bildirmişimdir" demişti.

2013 yılında katıldığı "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasıyla şöhretin zirvesine çıkan Atalay Demirci, birçok stand-up gösterisinde yer almış ve "Güvercin Uçuverdi" adında bir de film çekmişti.

Çocukluk Arkadaşları Dernekten Çıkardı

Komedyen Atalay Demirci, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçisi Enes Kanter ve Hakan Şükür ile sosyal medyadaki yazışmalarının ortaya çıkmasından dolayı üyesi olduğu Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneğinden çıkarıldı.

Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği Başkanı Özcan Sorhan yaptığı açıklamada, Atalay Demirci ile yetiştirme yurdunda 9 yıl beraber kaldıklarını ve Demirci'nin dernek üyesi olduğunu ancak son günlerde Enes Kanter ve Hakan Şükür ile konuşmalarının ortaya çıkmasından sonra dernek üyeliğinden çıkarıldığını söyledi.

Demirci'yle beraber FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan dernek üyesi 2 kamu personelinin de üyelikten çıkartıldığını ifade eden Sorhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da FETÖ tarafından devletimize yönelik hain bir girişime hep beraber şahit olduk. Türkiye'nin karanlık bir ortama çekilmeye çalışıldığını bu girişimle gördük. Allah bu FETÖ gibi terör örgütlerine fırsat vermesin. Biz yetiştirme yurdunda kalan vatandaşlar olarak devletimizin her zaman yanındayız.

Biz çocukluğumuzdan bu yana hep devletimizin ekmeğini yedik ve devleti bir baba olarak gördük. Bu nedenle devletimize ihanet edemeyiz, biz devletimiz için varız, bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Biz devletimizle büyüdük, devletimizle işe girdik ve devletimizle hayatımızı kurduk. Bu devlete ve millete hainlik kim yapıyorsa biz onu görmek ve onunla görüşmek istemiyoruz. O yüzden adı bu terör örgütüne karışmış hiç bir üyemizi içimizde barındırmıyoruz."

Vatan Hainlerini İçimizde Barındırmayız

Yetiştirme yurdunda kalan vatandaşlar olarak devletin bekasını her şeyin üzerinde gördüklerini anlatan Sorhan, şunları kaydetti:

"Bizler bu vatanın ekmeğiyle büyüdük, bu vatana ihanet edemeyiz. Ancak her insan bir olmuyor, vatan hainlerini aramızda barındırmayız. Biz devletin çocukları olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyoruz ve ona teşekkür ediyoruz, bu darbe girişiminde dik durdu ve toplumu birleştirdi.

Atalay Demirci ve diğer 2 kişiyi Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasından aklanana kadar üyeliğimize almıyoruz. Biz devletin çocuklarıyız, bu vatana ihanet edenlere göz açtırmayız ve yanımızda tutmayız." AA

yukarı çık
0
Paylaşım