Menu
RSS

ASMO Başkanı Çavdar: 31 Mart’tan Sonra Bizi Vahim Bir Ekonomik Tablo Beklemekte

ASMO Başkanı Çavdar: 31 Mart’tan Sonra Bizi Vahim Bir Ekonomik Tablo Beklemekte

ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, ülkenin en önemli sorunun ekonomi olduğunu söyleyerek, “Hangi adayın ne senedi var bizi ilgilendirmiyor. Bizi bu ekonomik yangın nasıl ve ne zaman söndürülecek o ilgilendiriyor” dedi.

Antalya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ASMO) ‘İş Mahkemeleri ve Yargıtay Karaları Işığında İşyeri Kayıt ve Belgelerinin İncelenmesi İş Yeri Uygulamaları’ başlıklı seminer düzenledi. Oda toplantı salonunda yapılan eğitim seminerine ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar,

Oda yönetimi ve çok sayıda meslek mensubu katıldı. Semineri Ankara SMMMO Eğitmeni Atakan Kayataş verdi. Sunum öncesi meslek sorunları ve gündemle ilgili bir konuşma yapan Başkan E. Tayfun Çavdar, ülke gündeminin en önemli sorununun ekonomi olmasına rağmen

gündemin vatandaşı ilgilendirmeyen konularla meşgul edildiğini öne sürdü. Başkan Çavdar, “ ülkenin en öncelikli konusu ekonomi ve ekonomide yaşanalar. Oysa ülke gündemi yerel seçimlere kilitlenmiş durumda ve bu nedenle ekonomiyle ilgili hiçbir konu ele alınmamakta.

Ülke gündemi hangi adayın hangi senedi var. yok başka şeyler bunlarla meşgul ediliyor. Kimse kusura bakmasın bizi bunlar ilgilendirmiyor. Bizi cebimiz ilgilendiriyor. Yani ülke ilgilendiriyor. Ülkenin içinde olduğu ekonomik sıkıntı ilgilendiriyor” diye konuştu.

Ülke gündeminin gereksiz konularla meşgul edildiği eleştirisinde bulunan Başkan Çavdar, “ Ekonomiyi konuşan yok. Bu ekonomik yangın nasıl ve ne zaman söndürülecek bizi bunlar ilgilendiriyor.

Bu konuların konuşulması gerek, 31 Marttan sonra bizi vahim bir ekonomik tablo beklemekte. Bunları oturulup konuşulması değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.

Bıçak Kemiğe Dayandı

Geçtiğimiz ay mesleki örgüt olarak 30 yıllarını kutladıklarını ama bu kutlamanın dahi buruk geçtiğini hatırlatan Başkan Çavdar, mesleki sıkıntıların artık had safhaya ulaştığını ve bunlarla ilgili çözüm merciinde olanların bu güne kadar hiçbir çalışma içinde bulunmadığını anlattı.

Çavdar, “Tabiri caiz ise bıçak kemiğe dayandı. Bizleri yöneten iradeden, sadece istiyoruz ki ve diliyoruz ki çıkarılacak bütün kanunlar tebliğler ve ona benzer yönetmelikler bu meslek örgütü ile istişare edilsin.

Bu meslek örgütü bu istişareler sonucunda ortaya çıkacak olan yasaları sahada uygulayacak olan meslek örgütü” dedi. Çavdar, “Biz çok şey istemiyoruz. Bazı düzenlemeler istiyoruz. Mücbir sebebimiz yok. Hasta olmaya, cenazemize gitmeye hakkımız yok.

Bunu kaç kere dile getirmemize rağmen bununla ilgili hiçbir düzenleme yapılmıyor” diye meslekle ilgili sıkıntıları dile getirdi. Çavdar, 2008 yılından beri meslekle ilgili sadece 3568 sayılı yasada bir düzenleme yapıldığını bunun da nispi temsille ilgili olduğunu kaydetti.

Çavdar, sorunları ve çözümle ilgili yolları defalarca yetkililere iletmelerine rağmen hiçbir sonuç alınamadığına vurgu yaptı.

Meslek Örgütlerine İnsafsız Eleştiri

Meslek odalarına ve oda yönetimlerine mesleğin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili meslektaşlarının hazırladığı bir mail geldiği bilgisini veren Başkan Çavdar, mailin içeriğindeki tüm sorunların altına imza atabileceğini çözüm yollarını birlikte üretmeleri gerektiğini gerek

TÜRMOB gerekse odalar olarak olan eksiklikleri ve hataları giderip düzeltmeleri gerektiğini anlattı. Çavdar, maili hazırlayanlara çözüm noktasında TÜRMOB ve odalara haksızlık ettiklerini belirterek, “ Biz birlikte bunu ele alalım ama.

Bu sıraladığınız sorunlarla ilgili ülkeyi yöneten bir irade var bu iradeye de aynı maili gönderdiniz mi? Bunu yapmıyorsunuz. Sadece TÜRMOB ve odaları eleştirmeniz resmen insafsızlık.

Bu sorunların çözümleriyle ilgili ülkeyi yöneten iradeye niçin bu eleştirileri yapmıyorsunuz” diye sordu.  Çavdar, “Tespiti yapılan bütün sorunlar dahil olmak üzere,  bugün, ülkeyi yöneten iradeye tek satır iletilmemesi insafsızlık” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım