Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AOSB 60 Milyon Tasarruf Etti

  • Yazan 
AOSB 60 Milyon Tasarruf Etti

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2016 yılı içerisinde bölgeye yapılması planlanan yatırımları açıkladı. Bahar ayrıca, 2015 yılı için planlanan tüm projelerin hayata geçirildiğini ve tahmini bütçeden 60 milyon TL tasarruf sağlandığını söyledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2016 yılında bölgeye yapılması planlanan yeni yatırımlar ile 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi verdi.

60 MİLYON TL TASARRUF

Antalya OSB’nin 2015 yılı tahmini gelir bütçesinin 260 milyon TL olduğunu ve bu rakamın yüzde 95’inin gerçekleştiğini belirten Bahar, gider bütçesinden de önemli ölçüde tasarruf edildiğini söyledi. 2016 yılı tahmini gelir ve gider bütçelerinin 268 milyon TL olarak belirlendiğini aktaran Bahar, “2015 yılında yapılan yatırım ve bakım-onarım hizmetleri için 260 milyon TL’lik tahmini gider bütçesi oluşturulmuştu. Bölge giderlerinden tasarruf sağlanması için aldığımız önlemler beklediğimiz sonuçları verdi ve planlanan tüm işlemler yaklaşık 200 milyon TL’ye gerçekleştirilerek bütçeden 60 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Ayrıca yönetim aidatlarında da hiçbir artış gerçekleştirmedik. 2016 yılında da bölgemiz kaynaklarını en doğru şekilde yönetip kaliteli ve kesintisiz hizmetin sürmesini sağlayacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYU

Bölgenin 2015 yılı elektrik, su, doğalgaz tüketim oranları ile 2016 yılı tüketim beklentileri hakkında da açıklamalarda bulunan Bahar, “2015 yılında 370 milyon KwH olan elektrik tüketiminin 2016 yılında 407 milyon KwH’ya, 87 milyon standartmetreküp olan doğalgaz tüketiminin 70 milyon standartmetreküp’e, 6 milyon metreküp olan su tüketiminin ise yaklaşık 7 milyon metreküpe ulaşacağını ön görüyoruz. Ayrıca elektrik, su ve doğalgaz birim fiyatlarında yapılan indirimler sayesinde sanayicinin girdi maliyetleri azaltılırken Antalya OSB sanayicisinin Türkiye’deki en ucuz içme suyunu kullanır hale gelmesi sağlandı” şeklinde konuştu.  

GENİŞLEMENİN ÖNÜ AÇILDI

Geride bıraktıkları dönemde gerçekleştirdikleri en önemli icraatın bölge sınırlarının genişletilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar olduğunu aktaran Bahar, “5’inci tevsi alanındaki (genişleme alanı) yeni sanayi parsellerinin satın alınarak bölgemize dahil edilmesi Antalya OSB’nin genişlemesinin önünü açmıştır” ifadelerini kullandı.

ENERJİ MALİYETİ SIFIRLANACAK

Hem bölgenin hem de bölge sanayicisinin girdi maliyetlerinin azaltılması için yatırımların devam edeceğini belirten Bahar, “Bölgemizde 1 MW’lık güneş enerjisi santrali tesis ederek atıksu ve içme suyunda kullanılan enerjinin sıfırlanması ve bundan sonraki dönemlerde sanayicimize yansıtılacak olan işletme bedellerinin daha da aşağıya çekilmesi en önemli projelerimiz arasında yer almaktadır” diye konuştu.

2016 YILI PROJELERİNİ AÇIKLADI

Bahar, 2016 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeleri ise şu şekilde sıraladı: “Dahili MOBESE sistemi, helikopter pisti ve bölgemize kuracağımız jandarma karakolu ile güvenliği artırmayı hedefliyoruz. Eski lojman binamızın yenileyerek çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunmak, Mesleki Eğitim ve Sertifikasyon Merkezi ile AR-GE ve İnovasyon Merkezi’ni dizayn ederek sanayicimize katma değer sağlayacak hizmetler sunacağız. Sanayicilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri destek ünitelerinin bulunacağı alış veriş merkezi yine 2016 yılı içerisinde hayata geçirilecek önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca ve özellikle kadın çalışanlarımızın, annelerimizin ihtiyacını karşılayacak 75 kişilik kreş inşaatı da yine bu yıl içerisinde başlayacak. 2, 3, 4 ve 5 nolu tevsi alanlarındaki alt yapı hizmetlerinin tamamlanması ile ilgili tüm işlemler geçmişte olduğu gibi aynı titizlik ve süratle devam edecek.”

yukarı çık
0
Paylaşım