Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AOSB 2015’te 100 Bin Çiçek Üretip Dikti

  • Yazan 
AOSB 2015’te 100 Bin Çiçek Üretip Dikti

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 2015 yılında 10 farklı türde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ile 60 bin çalı gurubu bitkisi üretti. Üretilen çiçeklerin yüzde 50’si bölge sanayicisine ücretsiz olarak dağıtıldı. Daha yeşil bir OSB oluşturmak için ihtiyaç duydukları çiçek ve bitkileri kendi seralarında yetiştirmeye başlayan

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, geçen yıl 10 farklı türde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ile 60 bin çalı gurubu bitkisi üretti. Üretilen çiçeklerin yüzde 50’si bölgede faaliyet gösteren tesislere ücretsiz olarak dağıtılırken geri kalanları da bölgenin peyzaj düzenlemelerinde kullanıldı.

DOĞAYA SAYGI

2013 yılında kurdukları sera ile Türkiye’deki diğer OSB’ler içerisinde bir ilkin öncülüğünü yaptıklarını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Antalya OSB, çevre duyarlılığını her şeyin üstünde tutan bir anlayış ile yönetilmektedir. Layık görüldüğü “Türkiye’nin En Çevreci ve En Yeşil OSB’si” ödülleri ile duyarlılığını söylemde bırakmadığını eyleme döktüğünü göstermiştir. Amacımız, Bölgemizde Antalya’mızın dokusuna uygun, turizm ve tarım faaliyetleri ile bütünleşik bir yapı kurarak kentimize her açıdan katma değer sağlamaktır” dedi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Antalya OSB’yi botanik bahçesini andıran bir görünüme kavuşturmak için ekiplerin aralıksız çalıştığını aktaran Bahar, “Bölgeye 2008 yılından bu yana yaklaşık 27 bin ağaç dikildi. Şu an tüm bu ağaçlar Antalya OSB sınırları içerisinde yaşamaya devam ediyor. Antalya OSB’nin kapısından içeri girildiğinde bir sanayi bölgesinde değil de sanki bir üniversite kampüsünde dolaşıyormuşsunuz hissini yaratmak için çalıştık ve bugün bunu başardığımıza inanıyorum. Çünkü Antalya OSB’yi ziyaret eden hemen her misafirimizin bölgemiz için bu benzetmeyi yaptığına şahit oldum. Bu bizim için bir gurur vesilesidir. Doğru yolda olmak ve doğru işlere imza atmak hem kentimiz hem bölgemiz hem de bizler için son derece önemli” şeklinde konuştu.

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTACAK

2016 yılında bölgedeki yeşil alan miktarını artırmayı planladıklarını ve bunun için gerekli hazırlıkların aylar öncesinden başladığını söyleyen Bahar, “Seramızda ürettiğimiz kış dönemi çiçek ve bitkileri dikime hazır hale geldi. Ekiplerimiz 12 farklı türdeki bu çiçekleri kısa bir zaman içerisinde toprakla buluşturacak. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda bu çiçeklerin bir bölümünü yine sanayicilerimize dağıtarak sadece bölgemizin değil tesislerimizin de yeşile bürünmüş bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım