Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalyalı Kadın Çiftçiler ‘Toprağın Sultanları’ Konya'daydı

Antalyalı Kadın Çiftçiler ‘Toprağın Sultanları’ Konya'daydı

Geçtiğimiz aylarda "TOPRAĞIN SULTANLARI” isimli yeni bir projeye imza atan Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü proje kapsamında Ekim ayındaki geziyi Konya iline gerçekleştirdi.

Toprağın Sultanları Konya'da Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Akşeker Entegre Et Tesisi, Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi ile İstiklal Harbi Şehitliği Abidesi'ni gezdi.

Tarımın can damarı kadın çiftçilerin yoğun iş tempolarından biraz da olsa uzaklaşmaları ve farklı yerler keşfetmeleri, bilgi ve birikimlerini arttırmayı amaçlayan projeye Antalya Muratpaşa Ziraat Odası ve İlçe Ziraat Odaları da destek oluyor.

Proje kapsamında Konya'ya giden kadın çiftçiler öncelikle Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kepezli kadın çiftçiler ardından Akşener Et Entegre Tesisi'ni gezdi.

Toprağın Sultanları ardından 1926 yılından beri Mevlana Celaleddin-i Rumi Müzesi olarak faaliyet gösteren müze ile İstiklal Harbi Şehitleri Abide'sini ziyaret etti.

Proje dahilinde geçtiğimiz aylarda Alanyalı kadın çiftçiler Ankara'ya, Döşemealtılı kadın çiftçiler ise Denizli'ye gitmişti. Her ay farklı bir ilçeden Toprağın Sultanları Türkiye'nin yöresel, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile buluşmaya devam edecek.

Gezi konusunda destek olan Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Muratpaşa Ziraat Odası'na katkıları için teşekkür ediyoruz.

yukarı çık
0
Paylaşım