Menu
RSS

Antalya Valisinin Çelenk Törenini İptal Etmesine Sert Tepkiler

Antalya Valisinin Çelenk Törenini İptal Etmesine Sert Tepkiler

Atatürk’ün Antalya’ya gelişi nedeniyle Cumhuriyet İçin Elele Platformu Atatürk anıtına çelenk koydular. Çelenk töreninde konuşanlar Antalya Valisi’nin töreni iptal etmesine sert sözlerle tepki gösterdiler.

Antalya Valisinin Atatürk’ün Antalya’ya gelişi nedeniyle her yıl düzenlediği çelenk törenini bu yıl yapmamasını ve bu törenleri iptal etmesini çok manidar bulduğunu söyleyen ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Daş,

“Unutulmamalıdır ki Çanakkale Savaşından Kurtuluş Savaşma ve bugüne kadar verdiğimiz yüz binlerce şehidimizi, gazimizi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, İsmet İNÖNÜ’yü Türk Milletine unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez!” dedi.

6 Mart 1930 tarihinde Atatürk’ün Burdur üzerinden saat:16.00’da Antalya’ya gelişi nedeniyle düzenlenen çelenk törenine 300 kişilik kalabalık bir topluluk katıldı.

Antalya CHP örgütü, Antalya Barosu, Eğitim İş Antalya Şubesi, Antalya Mali Müşavirler Odası, Antalya Tabibler Odası, Vatan Partisi, ANŞOYAD tarafından Atatürk anıtına çelenkler konuldu.

Törende bir konuşma yapan Daş şunları söyledi; “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.” dedikten sonra bulunduğu yerin adını sorduğunda “Rumkuş” olduğunu öğrenince Türk topraklarında TÜRKÇE adın olması gerektiğini söyleyerek adının “Erenkuş” olmasını isteyecek kadar “millici” olduğunu biliyorlardı!

Çünkü Antalya halkı, Kuvva-i Milliye önderlerinden Mehmet Emin beyleri, Rasih KAPLAN’ları, nice adsız kahramanları yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edeceğini biliyorlardı!

Bugün gelinen noktada: 6 Mart ATATÜRK’ün Antalya gelişinin yıldönümünde Antalya’nın kalbi Cumhuriyet Meydanının bu hali ve ATATÜRK Anıtında Antalya Valiliği tarafından ilk defa çelenk sunma programının yapılmamasını ve iptal edilmesini de son derece manidar buluyoruz...

Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Yedi düvele karşı verdiğimiz Ulusal Kurtuluş Savaşı vererek kurduğumuz ATATÜRK Cumhuriyeti ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçiler tarafından paramparça edilmek isteniyor!

Unutulmamalıdır ki dünya tarihinde; geçmişini, tarihini unutan milletlerin sonlan hep karanlık olmuştur ve her seferinde bir önder çıkmış halkını tekrar ayağa kaldırmıştır... Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi...

Unutulmamalıdır ki Çanakkale Savaşından Kurtuluş Savaşma ve bugüne kadar verdiğimiz yüz binlerce şehidimizi, gazimizi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, İsmet İNÖNÜ’yü Türk Milletine unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez!

Çünkü bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez”

Bunun Asla Gerekçesi Olamaz

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, . 86 yıldır Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ümüzün Antalya’ya gelişini büyük bir coşkuyla kutlayan kurumlarımızın bugün bu kutlamaları iptal ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz.

Bunun asla bir gerekçesi olamaz” dedi.

Erdem konuşmasında şunlara değindi; “Ben gerektiğinde en büyük hediyem olarak Türk milletine canımı veririm diyen ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87. Yılında aynı heyecan ve aynı gururla burada olmaktan büyük onur duyuyorum.

87 yıldır ulu önder Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin büyük bir heyecanla burada kutlanıyor olmasından, bugün maalesef bu geleneğin de yok ediliyor olmasını çok büyük üzüntüyle karşılıyoruz.

Valilik kurumu cumhuriyetle özdeşleşmiş, cumhuriyetin en onursal kurumlardan bir tanesidir.

86 yıldır Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ümüzün Antalya’ya gelişini büyük bir coşkuyla kutlayan kurumlarımızın bugün bu kutlamaları iptal ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz. Bunun asla bir gerekçesi olamaz.

Bugün sadece Isparta Valiliği’nin, Atatürk’ün Isparta’ya gelişi ile ilgili programına baktım inanın 10 sayfa. Antalya’nın ne özelliği vardı? Atatürk’ümüzün Antalya’ya gelişini aynı coşkuyla kutlamamızın ne sakıncası vardı?

Bunu valilik makamına buradan sormak istiyorum.

Ben Türkiye’de, özellikle Antalya’da Atatürk’ün, Atatürk düşüncelerinin, onun kurduğu cumhuriyetin sonuna kadar sahiplenecek yurttaşlar olarak hep var olacağız”  

Bu Sefer Milleti Kandıramazsınız

CHP Antalya milletvekili Devrim Kök’te valiliğin bu kararına sert tepki gösterdi. Kök;  “İnanın bu sefer patlamalar, çatlamalar, bombalar sizi kurtaramayacak. Bu sefer vatandaş bu olaya el koyacak.

Patlamalarınızla, çatlamalarınızla, uydurma fetihlerle bu sefer bu milleti kandıramayacaksınız” dedi.

Kök konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burada bulunanların hepsinin ortak bir amacı var; Atatürk’ün Antalya’yı şereflendirdiği gün olarak toplanıyoruz. Burada vermeye çalıştığımız bir mesaj var;

Mustafa Kemal Atatürk bizim için sadece ete kemiğe bürünmüş bir lider değildir. Mustafa Kemal, Ortadoğu’da, Müslüman coğrafyasında aydınlanma felsefesinin adıdır, insanca yaşamdır, demokrasidir, kadın erkek eşitliğidir.

Bütün bunların toplamının adıdır Mustafa Kemal.

Bunu anlamak istemeyen kafalara şunu söylemek istiyorum; bu coğrafyada Atatürk’ün izini silme çabalarınız boşa çıkacaktır. Bu insanlar Mustafa Kemal’in bu ülkeye ne verdiğini biliyor.

Uydurma fetihlerle, kutlamalarla 902 yıllık birikimi gölgede bırakma çabanız asla sonuç vermeyecektir.

Bu toplum, cumhuriyetin 90 yıllık kazanımlarını kullanarak bir yerlere gelip daha sonra bunu yok ederek tek adam sistemine geçmesine müsaade etmeyecektir.

Kiminle konuşursak, hangi siyasi görüşte olursa olsun, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bu konuda bir fikir birliğine varmış görüyorum ve bunun da memnuniyetini yaşıyorum.

İnanın bu sefer patlamalar, çatlamalar, bombalar sizi kurtaramayacak. Bu sefer vatandaş bu olaya el koyacak. Patlamalarınızla, çatlamalarınızla, uydurma fetihlerle bu sefer bu milleti kandıramayacaksınız.

Bize Mustafa Kemal Atatürk ne zaman hakkını helal edecek biliyor musunuz? 16 Nisan’da hep beraber HAYIR sonucunu sandıktan çıkarttığımızda”

Antalya valiliğinin çelenk koyma törenini iptal edilmesine de değinen Kök; “Öyle bir gün gelecek ki Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişini yüz binlerle kutlayacağız.

Bu karanlık güruhu el birliği ile başımızdan atacağız. Önümüzdeki bu büyük mücadelede, ikinci kurtuluş savaşında hepinize başarılar diliyorum. Umut ediyorum kazanan biz olacağız, inşallah hayırlara vesile olur” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım