Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Valiliğinden Flaş Yangın Açıklaması: Tüm İmkanlar Seferber Ediliyor

Antalya Valiliğinden Flaş Yangın Açıklaması: Tüm İmkanlar Seferber Ediliyor

Alanya'da çıkan orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının saat 10.00 sıralarında başladığını belirtirken, ekiplerin 10.15'te yangına müdahaleye başladığını söyledi. Yangına, 4 uçak, 8 helikopter, 45 arazöz, 6 dozer,

30 mühendis, 200 orman işçisinin mücadele ettiğini anlatan Üzmez, "Yaklaşık 12.30 civarında etrafını çevirdik. Ancak 13.00 civarında, saatte 55 kilometreyle ters bir rüzgar anafor oluşturdu, etrafındaki bir itfaiyemizi yakarak, bir işçimizi yakarak o bölgede yangın tekrar patladı.

aralı işçimizin sağlık durumu iyi. Yaralı başka arkadaşımız yok. Rüzgar halen devam ediyor. Türkiye'nin bütün ekiplerini buraya sevk ettik. Türkiye çok sıcak, mevsim normallerinin üzerinde.

Bugün 13'üncü yangına müdahale ediyor. Birçok yerde yangınlarımız var. Mücadele devam ediyor. Antalya'daki yangında can veya mal güvenliği açısından bir risk yok" dedi.

'Kaçın Talimatı Yok, Arkadaşlarımız Yanma Pahasına Çalışıyor'

Yangının yerleşim yerlerine ulaşması riskini bertaraf ettiklerini ve yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden İsmail Üzmez, hava kararmadan bunu başarmaya çalışacaklarını vurguladı.

Alanya'daki yangınla ilgili basında çıkan orman işçilerine 'kaçın' talimatı verildiğiyle ilgili haberlere de tepki gösteren İsmail Üzmez, "Bizim arkadaşlarımız yanma pahasına kaçmamıştır. Bunu da düzeltmem gerekiyor. Vatandaşımızın burnu kanamasın, canına, malına zarar gelmemesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

'Bütün Gücümüzle Müdahale Ediyoruz'

Bölgenin açık alan olduğunu ve rüzgarın her şeyi etkileyebileceğine işaret eden İsmail Üzmez, şöyle dedi:

"Yanıcı materyal çok. Rüzgar, nem bunları etkileyecek. Rüzgar 50 kilometre/saat, nem yüzde 19'larda. Önlemler alıyoruz. Can siperane çalışmalarımız devam ediyor. Cana ve mala zarar gelmemesi için önlemimiz var.

3 köyün önünde herhangi bir ev, bağ, bahçe yanmasın, herhangi bir insana zarar gelmemesi için tedbir aldık. Bu yangını yavaş yavaş kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor. Sonuçta açık alan, bir anafor yangını başka bir alana taşıyabilir.

Sabaha kadar ekiplerimiz çalışacak. 2 hafta çok sıcak mevsim normallerini çok üzerinde. Vatandaşlarımız ormana, bağa, bahçeye yakın yerde ateş yakmasın. Yanan ateşin yüzde 90'ı insan kaynaklı.

Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanımızın da bu konuda tedbirli olması lazım. Bugün sabah 10'da yakılan bir ateşe biz bütün gücümüzle müdahale ediyoruz."

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez vatandaştan ormanlık alanda gördükleri duman veya yangını derhal Alo 177 Orman Yangın Hattı'na bildirmesini de isterken, "Bizim gözümüz, kulağımız olurlarsa daha başarılı oluruz" dedi.

Vali Karaloğlu: Devletin Tüm İmkanları Seferber Edildi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Alanya'daki yangının zor bir yangın olduğunu söyledi. Rüzgarın çok olması, kolay yanan kızılçam cinsi ağaçların yanması ve havanın kurak olmasının yangını zorlaştırdığını aktaran Vali Karaloğlu, devletin tüm imkanlarının söndürme çalışmaları için seferber edildiğini anlattı.

Yangın bölgesinde 20'ye yakın evin tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydeden Vali Karaloğlu, can kaybı ve yaralanma olmadığını belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım