Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Otobüsçüler Odası Eski Başkanı Ali Tüzün'e Dolandırıcılık Davası

Antalya Otobüsçüler Odası Eski Başkanı Ali Tüzün'e Dolandırıcılık Davası

Antalya’da, Otobüsçüler Odası eski Başkanı Ali Tüzün hakkında, dolandırıcılık suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya'da alzaymır hastası Ahmet Bahşi, akrabası brahim Bahşi ve Antalya Otobüsçüler Odası eski Başkanı Ali Tüzün'ün kendisini dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

İbrahim Bahşi'nin, Ali Tüzün'le ortak çay paketleme tesisi kurmak için ortak olduğunu belirten Ahmet Bahşi, kullanması için bir bankadan 2014 yılında 58 bin lira çekerek İbrahim Bahşi'ye verdiğini iddia etti.

İbrahim Bahşi ve Ali Tüzün'ün kredi taksitlerini ödemeyerek kendisini dolandırdığını öne süren Ahmet Bahşi, şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Ali Tüzün ve İbrahim Bahşi hakkında dolandırıcılık suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Görevsizlik kararı verilmesi üzerine Ali Tüzün ve İbrahim Bahşi hakkında 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanık Ali Tüzün, avukatıyla katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanığı İbrahim Bahşi ile şikayetçi Ahmet Bahşi ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada ifade veren Ali Tüzün, suçlamaları kabul etmedi.

Davanın diğer sanığı İbrahim Bahşi'nin iş ortağı olduğunu ve ortak çay paketleme tesisi kurmak istediklerini kaydeden Tüzün, iş teklifinin İbrahim Bahşi'den geldiğini, kendisinin de kabul ettiğini ifade etti.

Ancak bu işe hiç başlamadıklarını vurgulayan Tüzün, "İbrahim Bahşi kuzenine yapacağımız iş için bankalardan kredi çektirmişti. İşe başladığımız için bir harcama da yapılmadı. Ben bu kişiden çektiği parayı almış değilim. Kimsenin parasını almadım" dedi. Aylık 10 bin lira geliri olduğunu da belirten Tüzün, beraatını talep etti.

'PARAYI İBRAHİM BAHŞİ ALDI' İDDİASI

Duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Sarıca ise Ahmet Bahşi'ye çektirilen parayı İbrahim Bahşi'nin aldığını iddia etti. İbrahim Bahşi ve Ali Tüzün'ü kendisinin tanıştırdığını anlatan Mustafa Sarıca, şunları söyledi:

"Birlikte çay paketleme ve et tedarik işi yapacaklardı. Ancak İbrahim Bahşi'nin sicili bozuk olduğu için kredi çekemiyordu. Bunun için İbrahim Bahşi, gerekli parayı Ahmet Bahşi'ye çektirdi. Ahmet Bahşi'nin alzaymır hastalığı vardı. Bunun için yakınlarından kredi çekerken muvafakatname alındı.

58 bin lira kredi çekildi. Bu paradan 3 bin lirası Ahmet Bahşi'ye verildi. Geriye kalanı İbrahim Bahşi oldu. İbrahim de bu parayı Ali Tüzün'e verdiğini söylemişti. Ama ben görmedim. Bu paralarla iş kurulacaktı."

Ahmet Bahşi ise önce verdiği ifadesinde, krediyi çektikten sonra parayı İbrahim Bahşi'ye verdiğini, ancak bankaya ödeme yapılmadığını söyledi.

Parayı çektikten sonra İbrahim Bahşi'nin kendisini bir otelde konaklamalı olarak misafir ettiğini, ancak otel parasını ise ödemediklerini, kendisinin ödemek zorunda kaldığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık İbrahim Bahşi ve şikayetçi Ahmet Bahşi'nin ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım