Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya OSB Eğitim Merkezi Olacak

Antalya OSB Eğitim Merkezi Olacak

Ali Bahar: “Yaşam Boyu Öğrenme, Kendimiz İçin Olduğu Kadar Hem Çalışanlarımız Hem De İşletmelerimizin Geleceği İçin Bir Zorunluluktur”. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 2016 Yılı Eğitim Programı’nı düzenlediği bir organizasyon ile Bölge sanayicine tanıttı.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 2016 yılında bölge çalışanlarına verilecek eğitimlerin tanıtıldığı bir organizasyon gerçekleştirdi. Bölge Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen lansmana Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Üyeleri, sanayiciler, bölge çalışanları ve eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı.

45 YENİ EĞİTİM

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2016 yılı kapsamında Bölge çalışanlarına yönelik toplam 45 eğitim verileceğini söyledi. 2015 yılında gerçekleşen 26 eğitimde toplam 945 sertifika dağıtıldığını ve genel memnuniyet oranını yüzde 94 olarak ölçüldüğünü belirten Bahar, 2016 yılı eğitim hedeflerini iki katına çıkardıklarını ve yılsonu itibariyle bölge çalışanlarına toplam 2 bin sertifika vermeyi planladıklarını ifade etti.

SANAYİCİYE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Gerçekleşecek 45 eğitimin Bölge sanayicilerinin istekleri doğrultusunda oluşturulduğuna dikkat çeken Bahar, “2016 yılı eğitim takvimimiz kapsamında İnsan Kaynakları Performans Yönetim Sistemi Kurulum ve Geliştirme Eğitimi, İleri Excel, Üretim Süreci Yönetimi, Ustabaşılarda Yönetim Becerisi, Dış Ticaret, İngilizce Dil Eğitimi, Sanayici Fon ve Hibe Kaynakları, Kobilerde Markalaşma ve Kaynakçılık gibi 45 eğitim gerçekleştirilecek ve eğitimlerimiz siz değerli katılımcılarımızın hizmetine yine ücretsiz olarak sunulmaya devam edecektir” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM DE VERİLECEK

Bu yılki eğitim programında ilk kez mesleki eğitimlere de yer verdiklerini aktaran Bahar, “Yeni eğitim programımız kapsamında kaynakçılık gibi mesleki eğitimlerde verilecek.

Biliyorsunuz yeni yasaya göre artık tüm çalışanlarımızın yaptığı iş ile ilgili yeterlilik belgesi olması gerekiyor. Bölgemizde istihdam edilmiş, alaylı diye tabir edilen tüm teknik personellerimizin gerekli belgelere sahip olması için kapsamlı bir çalışma başlattık. Çalışanlarımız, alacakları eğitimler ile hem bilgi ve becerilerini artıracak hem de uzun yıllardır icra ettikleri meslekte gerekli yeterliliğe sahip olduklarını belgeleyebilecekler” şeklinde konuştu.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME

Eğitimin, Antalya OSB’nin vazgeçilmez bir unsuru olduğuna vurgu yapan Bahar, “Rekabet edebilmenin verimlilikten, verimliliğin ise insana yapılan yatırımdan sağlandığı, bu iki unsuru besleyen ana kaynağında eğitim olduğu değişmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Yaşam boyu öğrenme, kendimiz için olduğu kadar hem çalışanlarımız hem de işletmelerimizin geleceği için bir zorunluluk ve hatta Türkiye koşullarında bir memleket meselesi haline gelmiştir. Yaşam boyu eğitim hayalini gerçeğe dönüştürmek, rekabetin ve verimliliğin sürdürülebilmesine katkı sağlamak için göreve gelir gelmez Eğitim ve Kalite Müdürlüğümüzü kurduk ve eğitim çalışmalarına hız kazandırdık.

Eğitim seferberliğine başlarken, eğitim hizmetini en yüksek kalitede sunmayı amaçladık ve bilimsel veriler ışığında, işletmelerimizin ihtiyacına göre hazırlanan eğitim programlarımızı Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve özel eğitim kurumlarının işbirliği ile oluşturduk” ifadelerini kullandı.

İNSANA YATIRIM

Bölgede başlatılan eğitim seferberliğiyle aslında insana yatırım hamlesinin ilk adımı olduğunu anlatan Bahar, “Biz aslında kalkınmanın ana unsuru olan insana yatırım yapıyor, bu sayede hem bölgemizi hem kentimizi hem de ülkemizi bir basamak yukarı taşımak için mücadele ediyoruz. Bilindiği gibi büyüme ve rekabet gücü kazanmanın en önemli yolu verimlilik artışıdır. Verimlilik artışı ise “Yaşam Boyu Eğitim” ve “Hizmet İçi Eğitim” programlarıyla insana yatırımdan veya insan kaynağımızı geliştirmekten geçmektedir.

Hızlı bilimsel ve teknolojik gelişme sonucunda dünyada bilgi üretimi geometrik hızla artmaya ve insanlığın binlerce yılda biriktirdiği bilgi stoku artık birkaç yılda bir katlanarak büyümeye başlamıştır. Bu durum karşısında sanayici, işadamı, yönetici ve çalışan herkesin sürekli eğitimi bir yaşam biçimi haline getirmesi gerektiğini söylemeye gerek bile yoktur” diye konuştu.

FİRMALARA TEŞEKKÜR SERTİFİKASI

Programın sonunda 2015 yılında gerçekleştirilen eğitimlerde görev alan eğitmenler ile en çok eğitime katılan bölge çalışanlarına teşekkür sertifikası, eğitimlere en çok personelini gönderen Doktor Tarsa, PSL Elektronik, ENELSA, AGT, Portisan, Namet, Selçuklu Un, Fasdat, İntercam ve Alternatif Plastik firmalarına ‘Öncü Katılımcı Firma’ sertifikası verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım