Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’nın Yeni Cumhuriyet Meydanı Böyle Olacak

Antalya’nın Yeni Cumhuriyet Meydanı Böyle Olacak

Antalya’da kentin en önemli merkezi Cumhuriyet Meydanı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antepe şirketi tarafından hazırlanan projeyle 4 bin 700 metrekarelik meydan alanı 6 bin 700 metrekareye yükselecek. Cumhuriyet caddesine bakan kısımdaki dükkanlar kaldırılacak ve meydanının tamamı seyir terasına dönüşecek.

Antalya'nın en önemli noktası, onlarca yıldır mitinglerden konserlere, bayram kutlamalarından eylemlere birçok tarihi olaya şahitlik eden ve binlerce insanı ağırlayan Cumhuriyet Meydanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antepe şirketi tarafından hazırlanan projeyle büyük bir değişim geçirecek.

Antalyalıların yanısıra yurtdışı ve yurtiçinden gelen binlerce misafiri ağırlayan Cumhuriyet Meydanı'na ilk defa görücüye çıktı. Projenin danışmanlığını ise Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin eski başkanı Osman Aydın yürütüyor.

Meydanın Özgün Yapısı Korunacak

Cumhuriyet Meydanı'nda uygulanacak yeni proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk ve Anıtı ve Tophane Çay Bahçesi ile Cumhuriyet Meldanı'hnın özgün yapısının korunacağını söyledi.

Meydanın kirli görüntülerden kurtarılarak Antalya'ya yakışır modern bir hale dönüştürüleceğini anlatan Türel, yılbaşına kadar ihalesinin yapılacağı ve düzenleme çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Başkan Türel, projeye Antalya Valiliği'nin maddi katkı sağlayacağını belirterek, teşekkür etti.

Anıt Ve Tophane Çay Bahçesi Korunacak

Antepe A.Ş. tarafından hazırlanan ve büyük ilgi gören Antalya'nın yeni Cumhuriyet Meydanı projesinde, Atatürk Anıtı ve Tophane Çay Bahçesi aynen olduğu gibi korunuyor. Tophane Çay Bahçesi'nin çatısı ise Kaleiçi'nin de yapısına uygun alaturka kiremitle düzenlenecek.

Tabanı ise yükseltilmiş ağaç döşeme olacak. Meydanın sağ tarafındaki ağaçlıklı ve küçük bir tiyatro alanının da bulunduğu bölge değiştirilmeyecek.

2 Bin Metrekare Büyüyecek

Bugünkü mevcut genişliği 4 bin 700 metrekare ve yetersiz olduğu düşünülen meydan alanı sol bölümündeki dükkanlara doğru ve önde AKEV Çay Bahçesi'ne doğru genişletilerek 6 bin 700 metrekareye çıkartılacak.

Meydanın tamamı tramvay yolunun diğer tarafındaki havuzlu bölümde kullanılan andazit ve diabaz taşlarla döşenecek ve meydan zemin rengi yeşilimsi olacak. Meydanın zemini ise tümüyle hareketli ve çeşitli renklerde led ışıklandırma ile süslenecek.

Dükkanlar Kaldırılacak

Sol bölümde, Cumhuriyet Caddesi'ne bakan kısmında Yat Limanı'na iniş yapılan yola kadar olan bölümdeki hediyelik eşya ve tekstil ürünleri satışı yapılan dükkanların tamamı kaldırılacak. Yoldan bakıldığında bu dükkanların çatısı görülen bölge dükkanların kaldırılmasıyla açığa kavuşturulacak ve buradaki görüntü kirliliği yok edilecek.

Meydan Terasa Dönüşecek

Kaldırılan dükkanlara ise sola doğru genişletilen meydanın alt kısmında oluşturulacak bölgede yer verilecek. Meydanın Kaleiçi ve denize bakan kısmı üçgen kısmında büyütülecek ve buraların tamamı seyir terasına dönüşecek. AKEV Çay bahçesi ve diğer işyerlerinin olduğu bu alanlarda sosyal tesislere çevrilecek.

İki Ay İçinde İnşaata Başlanılması Bekleniyor

Sol bölümde dükkanlar ile Tophane Çay bahçesi arasındaki alandaki bakımsız havuz kaldırılacak ve dükkanların kaldırıldığı bölge engellilerinde meydana girişini sağlayabilecek şekilde düzenlenecek. Bu bölge komple yoldan görünebilecek ve aşağıya ulaşım çok daha kolaylaştırılacak.

Bu alanda yeni tuvalette inşa edilecek. Yine limana iniş merdivenleri de döşeme şeklinde değiştirilecek. Yeni Cumhuriyet Meydanı, ANTEPE tarafından belediyeye teslim edildi. Belediyenin iki ay içinde ihaleyi tamamlayıp, inşaatına başlanması bekleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım