Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'nın 'Telekulak' Davası FETÖ Dosyasıyla Birleştirildi

Antalya'nın 'Telekulak' Davası FETÖ Dosyasıyla Birleştirildi

Antalya’da 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla eski istihbaratçı polisler hakkında açılan 21 sanıklı davanın, Antalya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi. 

Antalya'da 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla eski istihbaratçı polisler hakkında açılan davanın 19'uncu duruşmasında, dosyanın Antalya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan FETÖ/PDY davasıyla birleştirilme kararı çıktı.

Sanıkları arasında dönemin eski il emniyet müdürleri Mustafa Sağlam ile Ali Yılmaz'ın da yer aldığı davanın 19'uncu duruşmasında, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Yavuz Bölek ile halen bir başka suçtan Antalya L tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Süleyman Çark ve Mehmet Kara ile bu dosyadan tutuklu Şenol Oral, Gökhan Tayuk ile Sunal Sevindik hazır bulundu.

Duruşmada, aynı dosyadan diğer illerde tutuklu bulunan sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile iletişim kurulamadığı için hazır edilemedi.

Ekdağ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde telefonları sahte isimlerle dinlendiği iddia edilen CHP Antalya eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan, emekli polis memuru Hikmet İskender ile tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada, müştekiler, dosyanın FETÖ davalarıyla birleştirilmesini talep etti.

Sanıklar ise buna itiraz etti. Dosyanın sanıklarından Gökhan Tayuk, gözyaşları içinde verdiği savunmasında, “Siz bana terörist dedikten sonra dosyayı birleştirseniz ne olur, birleştirmeseniz ne olur. Benim iki çocuğum var.

Her ikisinde de Türk adı geçiyor. Ben bu vatanı facebook'taki paylaşımlarımla savunmadım. Sizler Konyaaltı'nda uzur içinde dolaşabiliyorsanız, bunda benim de katkımın olduğunu düşünüyorum.

Bana terörist, oğluma terörist oğlu, eşime de terörist eşi  diyecekler. Ben terörist değilim. Ben suç işlemedim. Suçla mücadele ettim" dedi.

Cumhuriyet savcısının da dosyanın birleştirilmesi talebinde bulunması üzerine durumu müzakere eden mahkeme heyeti, davanın Antalya  9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyayla birleştirilmesine karar verdi.

21 sanıklı dava bundan sonra birleştirilen dosyayla birlikte Antalya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

yukarı çık
0
Paylaşım