Menu
RSS

Antalya Merkezli FETÖ Operasyonları Sürüyor: 49 Gözaltı

Antalya Merkezli FETÖ Operasyonları Sürüyor: 49 Gözaltı

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 70 kişiden 49'u gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya'da operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında Alanya eski Emniyet Müdürü Erkan D., ilçe vergi dairesi eski müdürü Ahmet K., ALKÜ'den 20'ye yakın akademisyen ve idari personel ile işadamlarının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı işlemleri sırasında yapılan aramalarda, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait kitaplar, çok sayıda doküman ve 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 49 kişi, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Soruşturma kapsamında 70'e yakın isim hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Kaymakamdan Açıklama

Darbe girişimi sonrasında ilçede bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, şöyle dedi:

"Bugüne kadar 104 kamu çalışanı görevden alınmış, aynı şekilde adliye çalışanlarından 10 kişi hakkında da hukuki işlem yapılmıştır. Toplam 114 kişi hakkında açığa alınma, tutuklama veya adli kontrol karşılığında işlem yapılmıştır.

Emniyetten 4 açığa alınma ve 1 tutuklu olmak üzere 5 kişi, jandarmada 2 tutuklu, milli eğitimde 90 açığa alınan, vergi dairesinde 1, liman başkanlığında 1, müftülükte ise 5 kişi açığa alınmıştır.

Toplam 114 kamu görevlisi hakkında hukuki işlem devam etmektedir. Ayrıca kaymakamlığımız titiz çalışması ve bakanlıklardan gelen liste doğrultusunda önümüzdeki günlerde de çalışmalar devam edecektir."

Manavgat'ta 8 Tutuklama

Manavgat'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 6 polis memuru ile kapatılan okullarda görevli 1'i müdür yardımcısı 2 öğretmen ise polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 8 şüpheli tutuklandı.

Demre'de 9 Kamu Görevlisi Açığa Alındı

Demre'de de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki çeşitli okullarda görevli öğretmenler M.Ö., M.Ş., Z.V., B.T., A.A., M.A. ve İ.İ. ile 1 polis memuru ve Demre Müze Müdürlüğü çalışanı görevden alındı.

yukarı çık
0
Paylaşım