Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Erenköy’de AK Parti’den CHP’ye Geçenlere Rozetleri Takıldı

Antalya Erenköy’de AK Parti’den CHP’ye Geçenlere Rozetleri Takıldı

Antalya Kepez ilçesinin Erenköy Mahallesi’nde Millet İttifakı Adayı Murat Dinç’e destek için yapılan mahalle toplantısında, Ak Parti’den CHP’ye geçen yaklaşık 80 kişi istifa dilekçelerini imzalayarak CHP’ye geçti. CHP’ye geçenlerin rozetlerini CHP İstanbul Milletvekili Günsel Tekin,

CHP Antalya Büyükşehir Başkan Adayı Muhittin Böcek, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci taktı.

Kepez İlçesi’nin Erenköy Mahallesi’nde yapılan toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Büyükşehir Başkan Adayı Muhittin Böcek ve CHP Kepez Başkan Adayı Murat Dinç birer konuşma yaparak 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde

Millet İttifakı olarak başarıyla çıkacaklarını belirttiler. Böcek ve Dinç’in projelerini anlattığı toplantıda bir konuşma yapan Gürsel Tekin, Kepez’de değişime ihtiyaç var dedi.

Halkımız Tehditlere Boyun Eğmez

Tekin konuşmasında belediyelerin görevlerinin halka hizmet olduğunu vurgulayarak, seçmenlere bir Bakanın videolara yansıyan konuşmasını sert bir dille eleştirerek, “Daha iki gün önce bir bakanın seçmenlere söylediği bir cümleyi burada size telaffuz etmek istemiyorum.

Yani 20 yıl bunları sırtınızda taşıyacaksınız, bir gün de ‘kardeşim kusura bakmayın, taleplerime, geleceğime, çocuklarımın geleceğine cevap vermediğin için reyimi değiştireceğim, tercihimi değiştireceğim’ dediğinde hakaretle karşı karşıya kalıyorsanız

bunu mutlaka değiştireceksiniz. Kim olursa olsun, bunu CHP’li de söylese onu değiştireceksiniz. Ne hakkınız var, kimsiniz siz? Milletin iradesine hakaret edenler, milletin iradesini küçümseyenler tarihin hiçbir döneminde ayakta duramamıştır.

Tehdit etmeyeceksiniz, hele bizim milletimiz tehdite asla boyun eğmez.

Çeşitli dönemlerde siyasetçilerin tehditleri olmuştur. Ama dersini çok büyük almış. Ben Muhittin başkan ve Murat başkanı size emanet ediyorum, sizi de Allah’a emanet ediyorum. İnşallah 31 Mart’ta bir tarih yazacaksınız” dedi.

Neden Kepez Bir Konyaaltı Olmasın?

Konuşmasında CHP’li belediyelerin yönetiminde olan yerlerle AKP’li belediyeleri kıyaslayan Tekin konuşmasında şunları söyledi:

“Belediye doğumundan ölümüne kadar vatandaşımızı direk ilgilendirdiği bir alandır. Merkezi hükümete belki çoğumuzun hiç işi düşmez. Takdir edersiniz ki belediye, asgari 24 saat belediyeyle kalkıp belediyeyle oturuyorsunuz.

Çöpünden, imarından, her türlü ihtiyacımızda belediyeye ihtiyacımız var.

Doğal olarak geçmiş dönemlerde farklı siyasi partilere oy verilebilir. Bu son derece doğaldır. Oy verdiğiniz yöneticilerin, sizi daha iyi yönetmeleri için oy verdiniz. Kepez’in Konyaaltı’ndan ne eksiği var? Niye bir Konyaaltı olmadı? Bunu tekrar düşünün.

Neden Konyaltı’ndaki arsa ve daire değerleri yüksek te buralarda düşük?  Kepez’de bir yönetim değişikliği anlayışına ihtiyaç var. Bir doktor eli değmeli buraya. Şuna inanmanızı istiyorum; ilçe belediyesi ile büyükşehir belediye başkanı el ele verdiği zaman

uzun yıllardır burada çözülemeyen, aslında bu kentsel dönüşüm cümlesi çok hazzettiğim bir cümle değil, yerinde dönüşüm, bir mülk edinmek için ne zorluklar çektiğini biz biliriz Anadolu coğrafyasından buralara göç edip gelen insanların.

Yemeyiz, yedirmeyiz, çoluğumuzun çocuğumuzun kafasını sokabileceği bir evimiz olsun deriz. Orada bir mahalle oluşuyor, kültür oluşuyor. O kültür içerisinde burada da hiç kimsenin mağdur edilmeden yerinde dönüşümün sağlanması lazım.

Bunlar kolay işler, bizim başkanlarımızın yapacağı kolay işler. Ama sizin, bir seçmen olarak ayın 31’inde yapmanız gereken bir iş var; bir değişime ihtiyaç var. Uzun süren iktidarların yarattığı ciddi sıkıntılar var.

Daha iki gün önce bir bakanın seçmenlere söylediği bir cümleyi burada size telaffuz etmek istemiyorum. Yani 20 yıl bunları sırtınızda taşıyacaksınız, bir gün de ‘kardeşim kusura bakmayın, taleplerime, geleceğime,

çocuklarımın geleceğine cevap vermediğin için reyimi değiştireceğim, tercihimi değiştireceğim’ dediğinde hakaretle karşı karşıya kalıyorsanız bunu mutlaka değiştireceksiniz. Kim olursa olsun, bunu CHP’li de söylese onu değiştireceksiniz.

Ne hakkınız var, kimsiniz siz? Milletin iradesine hakaret edenler, milletin iradesini küçümseyenler tarihin hiçbir döneminde ayakta duramamıştır. Tehdit etmeyeceksiniz, hele bizim milletimiz tehdite asla boyun eğmez.

Çeşitli dönemlerde siyasetçilerin tehditleri olmuştur. Ama dersini çok büyük almış. Ben Muhittin başkan ve Murat başkanı size emanet ediyorum, sizi de Allah’a emanet ediyorum. İnşallah 31 Mart’ta bir tarih yazacaksınız”

Toplantıya CHP Antalya milletvekili Rafet Zeybek, İYİ Parti Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal, bir önceki büyükşehir başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, meclis üyesi adayları katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım