Menu
RSS

Antalya El Ele Platformu: Anayasa Çalışmalarından Vazgeçilmelidir

Antalya El Ele Platformu: Anayasa Çalışmalarından Vazgeçilmelidir

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu adına yapılan basın açıklamasında 10 Aralık 2016 günü meydana gelen ve 44 vatandaşımızın katledilmesine yol açan terörist eylemi protesto edildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Bugün gelinen noktada iç ve dış politikada uygulanan program sonunda Türkiye, açıkça iç savaşa doğru götürülmektedir! Her gün gencecik vatan evlatlarımızı şehit vermemizin her gün onlarca gazimizin olmasının sebebi budur!” dedi.

Daş açıklamasında “Tarihi günlerden geçiyoruz. Vatanımızın bütünlüğü Milletimizin birliği parçalanmanın eşiğine gelmiştir. SEVR antlaşmasından bu yana, emperyalizm bizleri bölüp parçalamak istemektedir ve bizlere yüz yıldır “size yeni bir anayasa lazım” demekte ve Türk Milletini etnik ve dinsel temelde parçalamak elinden geleni yapmaktadır.

Bugün gelinen noktada iç ve dış politikada uygulanan program sonunda Türkiye, açıkça iç savaşa doğru götürülmektedir! Her gün gencecik vatan evlatlarımızı şehit vermemizin her gün onlarca gazimizin olmasının sebebi budur!” dedikten sonra şöyle devam etti;

“Böyle bir dönemde ise Türk Milletinin gündeminde ne anayasa ne başkanlık sistemi ne de başka bir sorun yoktur. Bugün itibariyle Türkiye’nin gündeminde sadece ve sadece Türkiye’yi iç savaşa sürükleyecek bölücü ve gerici terör örgütleri sorunu vardır.

Dolayısıyla bugün Ankara’da bir araya gelen AKP, CHP ve MHP’ye çağrımız şudur:

Türk Milletinin gündeminde asla yaşamak istemediği iç savaş ve kargaşa vardır! Dolayısıyla bu tehlike karşısında kişisel, partisel, siyasi polemikler ve ayrıştırıcı söylemler yerine, birliğimizi sağlayacak, toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirecek, devlet adamlığı ve devlet aklı davranışını bekliyoruz.

Bu bağlamda; CUMHURİYET İÇİN ANTALYA EL ELE Platformu olarak diyoruz ki:

Artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir. Açılım saçılım siyasetlerinden bir an önce vazgeçilmelidir. Komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü tekrar sağlayacak olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “yurtta banş dünyada barış” ilkesi ışığındaki dış politika çizgisine geri dönülmelidir.

Türk Milletinin gündeminde ve gönlünde olmayan ve terör belasını çözmeyecek aksine bizi ayrıştıracak olan anayasa çalışmalarından vazgeçilmelidir.

Gün ayrılık gayrılık günü değildir. Gün Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye çalışan ABD emperyalizmine ve yerli işbirlikçilerine karşı el ele verme günüdür!”

yukarı çık
0
Paylaşım