Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Uğur Mumcu Anıldı

Antalya’da Uğur Mumcu Anıldı

‘Sakıncalı Piyade’ Uğur Mumcu ölümünün 25. Yılında anıldı. Uğur Mumcu anma töreni için Atatürk anıtına çelenk koyma törenine yoğun katılım vardı. Çelenk töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş,

“Hukukçu-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’de emperyalizm tarafından şehit edildi. Türkiye’de her anlayıştan insanımız Uğur Mumcu’nun dürüstlüğüne güvenir ve saygı duyar. Onun içindir ki ölümünden sonra arkasından milyonlar yürümüş ve sahip çıkmıştır” dedi.

Hala Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için Adalet ve Demokrasi için kısacası Tam Bağımsız Türkiye için şehit vermeye devam edildiğini söyleyen Daş, “Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı (um:ag) 24-31 Ocak tarihlerin

i “Adalet ve Demokrasi Haftası” ilan etmiştir. Her yıl bir tema ile etkinliklerimiz sürmektedir. Bu yıl ki tema “Uyan Gazi Kemal” olarak belirlenmiştir. Uğur Mumcu, her zaman Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri işaret etmiş ve haklı çıkmıştır.

Uğur Mumcu’nun sorduğu sorular bugün de geçerlidir. “Siyaset-Ticaret-Medya-Terör” ilişkisine karşı çıkmış, haklı çıkmıştır.

Tarihi günlerden geçtiğimiz bugünlerde gerek ülkemizdeki gerekse bölgemizdeki gelişmeler son derece kaygı vericidir. Irak parçalanmış bildiğimiz Irak devleti artık kalmamıştır.

Suriye ise parçalanmış sadece resmiyet kazanmamıştır artık bildiğimiz Suriye yoktur. İran ise hızla aynı kadere doğru gitmektedir. Kısacası ABD emperyalizmi ve işbirlikçilerinin yüzyıllık SEVR projesi olan BOP hızla devam etmektedir!” diye sözlerine devam etti.

Daş sözlerini şöyle tamamladı:

“Diğer yandan Suriye’nin Afrin bölgesinde operasyon yapmakta olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin görevlerini tamamlayarak sağ salim dönmelerini diliyoruz. Ailesi Antalya Muratpaşa’da oturan ve Üsteğmen Oğuz Kaan USTA’yı dün şehit verdik.

Ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyusun…

Ülkemizin ve Ulusumuzun çıkarları için içeride ve dışarıda yapılan ve yapılması gereken faaliyetlerde ulusal çıkarlarımızı korumak için ulusça birlik içinde davranılmasının gereğini biliriz. Böyle günlerde yanlış anlaşılabilecek gereksiz polemiklere de girmemeye özen gösteririz.

Ülkemiz çıkarlarına yönelik olarak terörist gruplarla her yerde ve her zaman mücadele edilmesi gerektiği inancındayız.

Ortadoğu’da ABD emperyalizmi tarafından meydana getirilen karışıklıkların sonucu ülkelerin bir bir bölündüğünü ve ateşin kapımıza dayandığının farkında olan bizler, tüm ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması için emperyalizme karşı ortak hareket etme zorunluluğunu görmekteyiz.

İçerde ve dışarda Atatürk çizgisinden sapılırsa, Ortadoğu’nun yaşadıkları hiç şüphesiz başımıza gelir. Unutulmamalıdır ki Atatürk cumhuriyeti, Ortadoğu barışının dolayısıyla dünya barışının sigortasıdır!

Buradan tüm kurumlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz. Gelin aramızdaki ayrılıkları bir kenara bırakarak; Büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine,

ulus devletimize, Atatürk’ün altı ilkesi başta olmak üzere devrimlerine ve parlamenter sistemimize sahip çıkalım”

Törene CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetim kurulu,

CHP İlçe başkanları ve yönetimleri, Birleşik Kamu İş Sendikası Antalya Temsilcisi Fatin Iltar ve Eğitim İş Sendikası yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım