Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Trafik Kazaları Cinayetten Beter!

Antalya’da Trafik Kazaları Cinayetten Beter!

Antalya’da asayiş olaylarında artış olduğu tartışılırken trafikteki ölümler bu tezi çürüttü. 2016’nın ilk 10 ayında 112 kişi trafik kazalarında, 30 kişi cinayet sonucu hayatını kaybetti.

Sabah Gazetesinin haberine göre Antalya'da işlenen cinayetlerin sürekli arttığı yolundaki şehir efsanesini ölümlü trafik kazalarıyla ilgili rakamlar çürütüyor. Geçen yılın ilk 10 ayında Antalya genelinde meydana gelen trafik kazalarında 95 kişi hayatını kaybederken bu yılın aynı döneminde 112 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Bunun yanında kentte geçen yıl aynı dönemde 41 kişi cinayete kurban giderken bu yılın aynı döneminde cinayet sonucu ölen sayısı 30'da kaldı. Antalya'da trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının cinayete kurban gidenlerin 3 katına ulaşması dikkat çekti.

Sözün Bittiği Yer

Antalya'da ortaya çıkan tablo karşısında "Sözün bittiği yerdeyiz" ifadesini kullanan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bunun önüne geçilmesi için Antalyalıları ve sürücüleri duyarlı olmaya çağırdı.

İl genelinde 2015 yılının 10 aylık bölümünde trafik kazalarında 95 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Uzunkaya, "2016 yılının ilk 10 aylık bölümünde kazalarda ölen kişi sayısı 112'e çıkmış. 2016 yılının 10 aylık periyodunda yaralananların sayısı 7 bin 800 olarak gerçekleşmiş. Yanı kazalardaki artış hızı yüzde 58'dir. Bir şehirde iki motosiklet kafa kafaya çarpışıp üstündeki kişiler ölüyorsa bu konuyu çözmemiz lazım" dedi.

Şahsa Karşı Suçlar

Müdür Uzunkaya, trafikte yaşanan ölüm olaylarının tersine şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 90'lık başarı olduğunu belirterek 2016 yılının 10 aylık bölümünde 30 vatandaşımız cinayete kurban gitmiş. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 25 ve cinayetlerin yüzde 98.9'luk bölümü aydınlatıldı.

Mala karşı suçlarda ise başarı oranını yüzde 40. Bu tabloya baktığımızda Antaylamızın asıl sorunu asayiş olayları değil. Trafik terörüne karşı topyekun savaş açıp bu can kayıplarını önlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Merkezde Artış Düşük

Trafik Şube Müdürlüğü verilerine göre 2015'in ilk 10 ayı ile 2016'nın ilk 10 aylık bölümünde Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde ölümlü trafik kazalarındaki artış yüzde 9.1 oldu.

Geçen yıl 10 ayda bu ilçelerdeki kazalarda 66 kişi hayatını kaybederken bu yıl ölüm sayısı 72'ye yükseldi. Ölümlü kazalarda en çok artış Kepez'de meydana gelirken 2015'in 10 aylık diliminde 24, bu yıl aynı dönemde de 34 can trafik terörüne kurban gitti. Kazalardaki artış oranı ise tabloya yüzde 41 olarak yansıdı.

Artış Oranı Yüzde 37.9

Antalya'nın merkez dışındaki diğer ilçelerinde ölümlü trafik kazası oranı artışı 2015 yılı ile 2016 yılı ilk 10 aylık dilimleri karşılaştırmasında yüzde 37.9 olarak yansıdı. 2015 yılı 10 aylık bölümde 14 ilçede 29, 2016 yılında da 40 kişi yaşamını yitirdi.

İlçeler içinde en fazla kaza Manavgat'ta meydana geldi. Bu ilçede 2015 yılı 10 aylık bölümde 2 kişi hayatını kaybederken bu yıl aynı dönemde 7 kişini hayatını kaybetti. Artış oranı yüzde 250'ye ulaştı. Serik'te ise aynı dönemlerde 6 olan ölümü kaza sayısı 10'a yükselince gözler bu iki ilçe çevrildi. Kumluca'daki motosiklet kazaları ise gözden kaçmadı.

Ürkütücü Tablo

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, asayiş olaylarının birçok kenttekinden daha az olduğunu ancak trafik kazalarının birçok kentten daha fazla olmasının izah edilir bir tarafı olmadığına vurgu yaptı. Müdür Uzukaya, "Bir o kadar insanımız da yaralanıp hastanelerde ya ölüyor ya da sakat kalıyor.

Bunları da hesaba kattığımız zaman tablo çok ürkütücü" ifadelerini kullandı. Kentin en önemli sorunlarından bir diğerinin hırsızlık olayları olduğuna dikkat çeken Uzunkaya, "Bu yıl 10 ayda 3 bin 500 bisiklet ve motosiklet hırsızlığı, 60 kapkaç, 300 gasp ve yağma suçu işlenmiş.

Evden hırsızlık sayısı ise 2 bin 500 civarında. Bunun önüne geçmek için canla başla çalışmalıyız" diyerek önlemlerin arttırıldığını anlattı. Kaynak: Sabah & ERDOĞAN ÖZTÜRK

yukarı çık
0
Paylaşım