Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Skandal İddia: 3 Aylık Bebeğe Yanlış Kan Verdiler

Antalya’da Skandal İddia: 3 Aylık Bebeğe Yanlış Kan Verdiler

Antalya’da 3 aylık bebeklerinin, ameliyat sırasında yanlış kan verildiği için organ yetmezliğine bağlı hayatını kaybettiğini iddia eden ailenin, özel hastane ve doktorlar hakkında 1 milyon liralık tazminat istemiyle açtığı davada, mahkeme tanıkların dinlenmesine karar verdi.

Antalya'da geçen yıl geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından 1 Aralık'ta yaşamını yitiren 3 aylık İzzet Emre Tunçer'in ölümüyle ilgili aile, yanlış kan verildiği iddiasıyla özel hastane ve sorumlular hakkında tazminat davası açtı.

Aile ayrıca bebeklerinin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında cezalandırılmaları için de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Fırat Kılıç tazminat davasıyla ilgili dilekçesinde, bebeğin sevk edildiği özel hastanede hatalı teşhis ve ameliyatlar nedeniyle vefat ettiğini ileri sürdü.

Dava dilekçesinde bebeğin annesi ve babası için 500'er bin lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık manevi tazminat talep edildi.

Antalya 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına İzzet Emre Tuncer'in babası Mehmet Tuncer, annesi Derya Tuncer ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada her iki taraf da olayla ilgili dinlenilmesi için mahkemeye tanık listesi sundu. Tanık listesine davetiye çıkartılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 30 Kasım'a erteledi. Mahkeme, davacı listesindeki tanıkları dinledikten sonra davalıların sunduğu tanıkları dinleyecek.

Duruşma Uzadıkça Acımız Tazeleniyor

Duruşma sonrası açıklama yapan Anne Derya Tuncer, dava uzadıkça acılarının tazelendiğini belirtti. Baba Mehmet Tuncer, davanın bir an önce karara bağlanmasını beklediklerini söyledi. Mehmet Tunçer, normal doğumla dünyaya gelen bebeklerinin doğumdan 9 gün sonra fenalaştığını söyledi.

Bunun üzerine bebeklerini devlet hastanesine götürdüklerini anlatan Tunçer, "Bizi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Üniversite hastanesinde yer olmayınca bir özel hastaneye sevk ettiler.

Orada çocuğumuzun aort damarının dar olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Çocuğumuzun kan grubunun A RH pozitif olduğu söylendi. Bizden bu gruptan kan bulmamız istendi.

Biz de bu kanı temin ettik. Ancak bebeğimiz ameliyattan böbrekleri iflas ederek çıktı. Ayağı kangren oldu. İkinci bir ameliyata alındı. Kangren sonlandırıldı.

Kendi çabalarımızla oğlumuzu İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne götürdük. Burada çocuğumuzun kan grubunun 0 RH negatif olduğu ortaya çıktı. Oğlumun yanlış kan grubu nedeniyle böbreklerinin iflas edip çoklu organ yetmezliğine maruz kaldığını öğrendik.

İstanbul'dan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen oğlumuz burada vefat etti. İlk çocuğumuzun başına gelen bu olay nedeniyle eşim bir daha anne olmaya cesaret edemiyor" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım