Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Şehit Mezarları Karanfille Süslendi, Türk Bayraklarıyla Donatıldı

Antalya’da Şehit Mezarları Karanfille Süslendi, Türk Bayraklarıyla Donatıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Antalya Uncalı Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde şehit aileleri, şehit mezarlarını karanfillerle süsledi. Şehitlik Türk bayraklarıyla donatıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Uncalı Şehitliği'nde

düzenlenen anma programına, Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Kuş, Şehit Aileleri, Gazileri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Nizam, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, kamu kurumları yöneticileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Şehitlik anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildikten sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Albay Volkan Tuna, “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak, ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmayan, bilinmeyen yerlerde kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek, şehit polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan dışişleri bakanlığı şehitlerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi ve vatan savunmasında en değerli varlığını ortaya koyan Türk Milleti'nin kahraman şehitlerini minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Albay Tuna, 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk Milleti'nin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.

Törende şehit aileleri ve gazileri temsilen de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Kuş bir konuşma yaptı. Bir ulusun bağımsız ve özgür yaşayabilmesinin, o ulusun fertlerinin vatanları için en kıymetli varlıklarından fedakarlık yapabilmeleriyle mümkün olduğunu belirten Ali Kuş, şöyle konuştu:

“Bu fedakarlıkların zirvesi şehitliktir. Tarihte eşi görülmemiş medeniyetler kuran büyük Türk Milleti için vatan kavramı her zaman kutsal olmuş ve milletimiz vatanın bağımsızlığı için hiçbir zaman hayatlarını feda etmekten çekinmemiştir.

Türk askerinin vatan sevgisi, azmi ve inancını doğru değerlendiremeyenler Türkün toprağına adım attığı için bin pişman. Geri dönerken tarih sayfasına iki sözcük düşüyordu 'Çanakkale geçilemez.' Yurdumuzun dört bir yanında yaşayan şehitlerimiz bize sanki şöyle seslenmektedir;

'Biz bu kutsal vatan toprağı uğruna hiç çekinmeden canımızı verdik. Bizleri görünüz, duyunuz ve örnek alınız. Bizler şehit olmasaydık, sizler bu cennet vatanda yaşamayacaktınız. Şu anda hiç tereddüdümüz yok ki sizler de bu uğurda canlarınızı vermekten çekinmeyeceksiniz.

Aziz milletimizin ayrılmaz bir parçası olan ve onun bağrından çıkan zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman ordumuz, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için her türlü tehdit karşısında dimdik ayakta durmaktadır."

Yüksek katılımın olduğu Uncalı Şehitliği'ndeki törende şehit anne ve babalarıyla ile şehit çocukları ve yakınları şehit mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.

Türk bayraklarıyla süslenen şehitlikte, Vali Münir Karaloğlu ve protokol üyeleri de tek tek şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve şehit aileleriyle görüştü.

Duygulandıran anların da yaşandığı törende Vali Karaloğlu, şehitlik anı defterini de imzaladı.

yukarı çık
0
Paylaşım