Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Müteahhitlerden İnşaatları Durdurma Resti!

Antalya’da Müteahhitlerden İnşaatları Durdurma Resti!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, demir fiyatlarının son 8 ayda yaklaşık yüzde 35 zamlandığını belirterek, "Hükümet zamların geri alınması ve piyasayı bunaltan stokçuluğun önüne geçmeli, aksi halde genel merkezimizin alacağı

inşaatları durdurma kararına Antalya olarak uymak durumundayız" dedi. Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Müheahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, yükselen demir fiyatlarının inşaat sektörünü, istihdam seferberliğini ve üretim gayretini zora soktuğunu kaydetti.

Dünyada demir cevheri ve hurda fiyatlarının düştüğünü belirten Karataş, Türkiye'de ise fiyatların son 8 ayda yaklaşık yüzde 35 zamlandığını açıkladı.

Antalya'da malzeme temini açısından sıkıntı olmadığını aktaran Karataş, "Asıl sıkıntıyı fabrikalardan malzeme alıp, depolama yapan tedarikçiler çekiyor.

Bunun da sebebi, malzeme olduğu halde fiyat yükseltme politikası nedeniyle fabrikaların depolarındaki eski malzemeyi yeni fiyattan satmak için bekletmeleri. Müteahhidin de malzeme tedarikçisinin de en büyük sıkıntısı demir fiyatlarındaki hızlı yükseliş" dedi.

ZAMLAR GERİ ALINMAZSA

Antalya'da yılbaşında kalın demirin ton fiyatının 1770 liradan bugün 2 bin 340 liraya yükseldiğini aktaran Deniz Karataş, "Yükselen demir fiyatları inşaat sektörünü zora soktu. İnşaat sektöründe 2 milyon 200 bin kayıtlı işçi, 800 bin de mevsimlik ve diğer şehirlerden gelen kayıtsız işçi çalışıyor.

İnşaat sektöründe olası bir yavaşlamanın yüzde 10 seviyelerinde olması durumunda bile karşımıza 300 bin işsiz insan çıkacağı anlamına gelir. İnanıyoruz ki hükümetin yetkili organları demir ve çimentodaki anormal fiyat artışına kısa zamanda dur diyecektir.

Sektör temsilcilerinin ve bizlerin de beklentisi zamların geri alınması ve piyasayı bunaltan stokçuluğun önüne geçilmesidir. Aksi halde genel merkezimizin alacağı inşaatları durdurma kararına Antalya olarak uymak durumundayız" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım