Menu
RSS

Antalya’da Kadınlar Giritli Parkı’nda Nöbet Tutacaklar

Antalya’da Kadınlar Giritli Parkı’nda Nöbet Tutacaklar

Antalya’da da kadınlar yasa tasarılarını ve eğitimde yapılan gerici uygulamaları tartıştıkları bir forum gerçekleştirdi. Antalya Sokakları’nda yer alan habere göre yasaların içeriğini tartışan kadınlar, bu tasarı ve uygulamaların mağduriyet yaratacağını belirtti.

Yasa tasarılarına karşı mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen kadınlar, her gün saat 12.00-13.00 arası Giritli Parkı’nda kadın nöbeti tutma kararı verdi.

Kadınlar Yasayı Anlatıyor: Müftülük Neden Resmi Nikah Kıyamaz?

Kadınların “Yasayı Kadınlara Sor” diyerek başlattığı kampanya tüm hızıyla sürüyor. Kadınlar bugün de İstanbul, İzmir ve Antalya’da müftülere resmi nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa değişikliği veMağdur Hakları Kanun Tasarısı’nın kadınların kazanılmış haklarından neler götürdüğünü anlatmaya devam etti

Kadınların “Yasayı Kadınlara Sor” diyerek başlattığı kampanya tüm hızıyla sürüyor. Kadınlar bugün de İstanbul, İzmir ve Antalya’da müftülere resmi nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa değişikliği ve Mağdur Hakları Kanun Tasarısı’nın kadınların kazanılmış haklarından neler götürdüğünü anlatmaya devam etti.

Beşiktaş Kadıköy Vapuru

Beşiktaş Kadıköy vapurunda “Yasayı Kadınlara Sor” önlükleri ile vapurdaki kadınlara tek tek yarın meclise gelmesi planlanan yasanın içeriği anlatıldı.

Yarın saat 11’de meclisin kapısı önünde yapılacak eylem duyuruldu ve tüm kadınlar yasaya karşı direnişe çağrıldı. Ardından “Resmi nikah müftünün işi değildir” diyen kadınlar vapur çıkışında pankart açarak iskele önüne yürüdü ve laiklik ilkesine aykırı olan eşitsiz yasanın geri çekilmesi talebinde bulundu.

Üsküdar

Hayır Üsküdar’dan kadınlar “Bu yasalar böyle geçmez” diyerek iskele önünde açtıkları stantta yasayı anlattılar.

İzmir

İzmir’de kadınlar hem Karşıyaka vapurunda yasayı anlattı hem de Gültepe’de yasanın iptali için ses çıkarma eylemi yaptı. Sendika.org

yukarı çık
0
Paylaşım