Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da İşçi Filmleri Festivali Gösterimleri Başlıyor!

Antalya’da İşçi Filmleri Festivali Gösterimleri Başlıyor!

Antalya'da düzenleme komitesini oluşturan, Muratpaşa Belediyesi, DİSK bölge temsilciliği, KESK şubeler platformu, Antalya Halkevleri’nin temsilcileri Antalya halkını İşçi Filmlerini izlemeye davet ettiler. Düzenleme komitesi adına açıklama yapan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar,

ana gövdesini “Cesaret Öğeleri”nin oluşturduğu festivalin 7 Ekim Cumartesi günü Meltem Mahallesi’ndeki Çarşı alanında olacağını bildirdi.

Ülkemizde korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılıyor diyen Aybar, “Sinemanın ve halktan yana sanatın, bu diktatörlük projesini tek adam rejimini durdurma mücadelesinde halkın aydınlatılmasının önemli bir aracı olarak görüyoruz” dedi.

Bayar festival hakkında şu bilgileri verdi;

“Bu yıl Cesaret temasıyla düzenlenen Festivalin ana sloganı ve filmleri "Cesaret Öğeleri İçermektedir."

12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Antalya ayağı perdelerini bu yıl 7 Ekim'de gerçekleşecek galayla aralıyor. Meltem Paşa Çarşısı'nda gerçekleşecek olan galada, her yıl olduğu gibi bu yılda Antalya'da emek ve demokrasi mücadelesine emekleri geçmiş insanlarımıza plaket verilecek.

Kazım Kızıl'ın yönetmenliğini üstlendiği çocuk işçilerin yaşamlarını ve çalışma koşullarını anlatan "Neredesin Arkadaşım" belgeselinin gösteriminin ardından, Yeni Türkü ve Promete sahne alacak.

Festival haftası kapsamında Emek Mücadelesi paneli ve kamera kullanım atölyesi de yapılacak.

Gösterimlerin Yanı Sıra Panel Ve Atölye

Festival haftası boyunca (7-14 Ekim) yapılacak 44 film gösteriminin yanı sıra 8 Ekim günü Konyaaltı Cemevi'nde gerçekleşecek Emek Mücadelesi paneline DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan konuk olacak.

OHAL, KHK'lar ve Diktatörlüğe Karşı Emek Mücadelesi konulu panelin moderatörlüğünü ise Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç Üstlenecek.

Antalya Sinema Derneği'nin desteğiyle Cep Sahne'de gerçekleşecek Blackmagic Ursa Mini 4K Atölyesinin yürütücülüğünü Naci Bürtev Yapacak. Blackmagic Ursa kameranın avantajları, dezavantajları ve özelliklerinin anlatılmasının ardından kamera kullanımına dair uygulamalar yapılacak.

Dayanışmayla Başarıyoruz

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalimiz;

Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-iş (DİSK), Tez Koop-iş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-iş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, ÇEVBİR, CAPULTV ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor.

Antalya halkını tamamen dayanışma yoluyla düzenlenen, sponsor kullanılmayan, bütün gösterimlerin ücretsiz olduğu İşçi Filmleri Festivalimizi izlemeye ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım