Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da İş Dünyasından Belediyelere Çağrı: Kentimizi Süsleyelim

Antalya’da İş Dünyasından Belediyelere Çağrı: Kentimizi Süsleyelim

Yeni yıla geri sayımın başladığı günlerde Antalya sokaklarında hareketlilik başladı. Ekonomi dünyası temsilcileri, Antalyalıların yılbaşı canlılığını hissetmesi ve esnafının umduğu hareketliliğe kavuşması için yerel yönetimlere şehri yılbaşına hazırlama çağrısında bulundu.

Türkiye’nin vitrini, turizmin başkenti olan Antalya yeni yıla hazırlanıyor. Yılbaşı coşkusunu cadde ve sokak süslemeleriyle yansıtmak için destek vermeye hazır olduklarını belirten iş dünyası temsilcileri, “Antalya en güzel haliyle 2019’a merhaba desin” dedi.

ŞEHİR HALA KARANLIK

Antalya dışından gelecek turistler ve vatandaşlar için kente canlılık kazandıracak çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Yılbaşına günler kala şehirde böyle bir hazırlık yok.

Maalesef şehirde canlılık yerine sessizlik ve karanlık var” dedi. Şehir yöneticilerinin aydınlatma ve süsleme çalışmalarıyla Antalya’yı güzelleştirme çalışmalarını planlamaları ve kenti yılbaşına hazırlamaları gerektiğini kaydeden Çetin, “Yılbaşı için beklenen hareketliliği sağlamak ancak bu şekilde olur.

ATSO olarak biz daha önce yılbaşı öncesi birkaç kez şehri süsleme faaliyetlerinde bulunduk. Ancak karşılaştığımız bazı talihsizlik ve engeller nedeniyle devam etmedik. Bizden bu konuda talepte bulunulursa kent için yine çalışmaya hazırız” çağrısında bulundu.

TÜM BELEDİYELER ÇALIŞMALI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de, yeni yıl yaklaşırken sokakların canlandırılması önerisinde bulundu. Dere, “Yetkililer, şehre yılbaşının geldiğini hissettirecek aydınlatma ve süsleme çalışmalarına vakit kaybetmeden başlamalı.

Bazı belediyeler meydanlarını süsledi. Ancak kent merkezi ve turizm bölgelerindeki esnafımız ve yeni yıla güzel bir ortamda merhaba demek isteyen vatandaşlarımız için bütün belediyelerin çalışması gerekiyor” dedi.

ESNAF UMUDUNU BAĞLADI

Belediyeler ve meslek odaları olarak ortak amaçlarının esnafa para kazandırmak olduğunu kaydeden dere sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalar üzerine yoğunlaştık. Turizmden pay alamayıp sıkıntı yaşayan esnafımız son kez yılbaşı alışverişine umut bağladı.

Antalyalıların yılbaşı alışverişinde merdiven altı üretim yapan kaçak işletmeleri değil kent esnafını tercih etmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Yılın sonunda olsa da esnafın yüzü gülsün.”

yukarı çık
0
Paylaşım