Menu
RSS

Antalya’da Görülmemiş İcra Olayı

Antalya’da Görülmemiş İcra Olayı

Muratpaşa Belediyesi’nden bir milyon lirayı aşkın alacağı olan bir kadın; alacağını tahsil için ilçedeki binlerce kurum, kuruluş, market ve büfelere haciz ihbarnamesi gönderdi. İtiraz edilmezse borç kesinleşiyor.

Skandalın Böylesi

Ankara'dan Mehtap Törer isimli vatandaşın vekili Avukat Sevgi Yazıcıoğlu Babekoğlu'nun hukuk bürosundan İcra İflas Kanunu 89/1'inci maddesine dayanarak üçüncü şahıslara gönderilen binlerce haciz ihbarnamesi, kanunun tanıdığı hakkın sınırlarının aşıldığı izlenimi yarattı.

Esnaf eğer bu ihbarnamelere itiraz etmezse 89/2 maddesine dayanarak yeni bir ihbarname gönderiliyor.

Ödemeyinin Vay Haline

Buna da itiraz edilmezse belediyenin borcunu; belediyeyle herhangi bir alacak-verecek, kira, işgaliye, ecrimisil ilişkisi bulunmayan, hukuki olarak üçüncü taraf olan büfe, market sahibi esnaf ve kurum-kuruluşlar ödemek zorunda kalıyor.

Borcun miktarı 1 milyon 163 bin lira. Ankara 30.İcra Müdürlüğü 2014/18902 esas sayılı evrakla gönderilen haciz ihbarnamesinde; paranın Ankara 3.İcra Müdürlüğü IBAN numarasına yatırılması isteniyor.

Esnafın Çaresizliği

Avukatlık bürosunu arayan esnafa ise belediyeye herhangi bir borcu olup olmadığı soruluyor. Borcun olması durumunda belediyeye ödeme yapmaması ve sadece ilgili dosyaya ödeme yapması isteniyor.

Borcu olmayan esnafa ise haciz ihbarnamesine itiraz etmesi isteniyor. 500 bin nüfuslu ilçede binlerce esnaf bulunuyor. Ve bunların çoğunun belediye ile herhangi bir kira, işgaliye veya ecrimisil ilişkisi bulunmuyor.

yukarı çık
0
Paylaşım