Menu
RSS

Antalya'da Demokrasi Güçleri Cumhuriyet’e Sahip Çıktı

Antalya'da Demokrasi Güçleri Cumhuriyet’e Sahip Çıktı

Cumhuriyet Gazetesine yönelik açılan soruşturma ve gözaltılar sonrası tüm ülke çapında yoğunlaşan destek eylemlerine Antalya’dan demokrasi güçleri de katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi basın özgürlüğü içerikli sloganlar atarak Cumhuriyet Gazetesi’ne ve özgür basına sahip çıktılar.

CHP Antalya il Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Muratpaşa, Kumluca, Serik, Kepez ilçe başkanları ve yöneticileri ile Halkevleri, Tüm Bel Sen, KESK, DİSK, TMMOB Ziraat Odası ve bir çok sivil toplum kuruluşu ve derneklerin bir araya geldiği destek eyleminde konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, 15 Temmuz’un bir eşik olduğunu ve bu eşiğin faşizmi hakim kılma eşiği olduğunu söyledi.

Sönmez “Bunun en net göstergesi, Türkiye basınında her gün artarak devam eden baskı ve ‘yok etme’ politikalarıdır. Hafta sonunda yayınlanan KHK ile 2 haber ajansı, 3 dergi ve 10 gazete daha kapatıldı. 15 Temmuz’dan bu yana kapatılan medya kuruluşlarının sayısı 170’i, cezaevindeki gazetecilerin sayısı 105’i, basın kartları iptal edilen gazetecilerin sayısı 777’i bulurken, işinden olan gazetecilerin sayısı 2500’ü geçti” dedi.

Sönmez konuşmasında şunlara değindi: “Cumhuriyet Gazetesi bürolarına bu sabah ‘operasyon’ düzenlenerek arama yapılırken, “PKK/KCK ve FETÖ/PYD müzahir oldukları” gerekçesiyle Cumhuriyet- yönetici ve yazarları gözaltına alındı. Suçlamada “ve” denildiğine göre, aynı zamanda hem PKK/KCK hem de FETÖ/PYD’ye müzahir olunabiliyor demek ki!

Gazeteleri bu tür suçlamalarla susturmak, gazetecileri bu tür suçlamalarla gözaltına almak “cadı avı”ndan başka bir şekilde tanımlanamaz.

Her gün yenisine şahit olduğumuz bu durum; ifade ettiğimiz üzere, özgür düşüncenin ve bu temeldeki bir toplumu ‘yok etme’ sürecinin inşasıdır.

Topluma her gün kendi karanlığını dayatmaktan başka çaresi kalmamış olan AKP iktidarı, aydınlanmanın başladığı ilk saniyelerde yok olmaya mahkûmdur. Cumhuriyet’in ışığını söndüreceğini zannedip körü körüne ‘karanlık’ diyenler, sabahın ilk saatlerinin korkusuyla doludur.

Demokrasi konusunda duyarlı olan tüm çevreleri bu “cadı avı”na karşı çıkmaya, iktidarı da medyaya ve ifade özgürlüğüne dönük baskılardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım