Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Çin Heyetinden Vali Karaloğlu'na Ziyaret

Antalya’da Çin Heyetinden Vali Karaloğlu'na Ziyaret

Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine, turizm ve ortak yatırım işbirliği konularında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Qinghai Eyaleti Vali Yardımcısı Yan Jinhai ve beraberindeki heyet ile 3 holding temsilcisi, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Ziyarette Vali Karaloğlu, geçen ay Çin'de olduğunu ve Çin'in Anhui eyaletinin başkenti Hefei ile Antalya arasında kardeş şehir protokolü imzalandığını hatırlattı.

Antalya ile Çin arasında ilişkilerin gelişmesini önemsediklerini kaydeden Vali Karaloğlu, “Özellikle tarım konusunda Antalya gibi iyi bir bölge olan Qinghai Eyaleti arasında ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum. Antalya ile Çin eyaletleri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi biz de çok istiyoruz" dedi.

Antalya'nın 2 milyon 350 bin nüfusu ve ekonomik varlığı bakımından Türkiye'nin 5'inci büyük kenti olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, “Antalya, Türkiye'nin en önemli turizm merkezidir. Antalya 640 km sahil şeridi ile her yıl 12 milyon yabancı turisti ağırlamakta.

Fakat bu rakamda Çinliler yok denecek kadar az. Bunu telafi etmek gerek. Antalya'da 404 tane 5 yıldızlı otel ve tatil köyü var ki bu rakam bütün İspanya'dan daha çoktur. 650 bin yatak kapasitesi ile Antalya tarihi dokusuyla da önemli bir turizm bölgesidir.

Antalya'da 888 koruma altına alınmış olan tarihi ve kültürel alan var. 100'ün üzerinde antik kent ve tiyatro var. Roma döneminde ayakta kalan tiyatrolarda hala gösteriler yapılabilmektedir. Bütün bu nedenlerle Çinlileri Antalya'da tatil yapmaya bekliyoruz" diye konuştu.

YILDA 6 MİLYON TON SEBZE ÜRETİMİ

Antalya'nın 2'nci büyük sektörünün tarım ve özellikle seracılık ve sebze meyve üretimi olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, “Antalya, Türkiye'nin en büyük tarım kentidir. Yılda 6 milyon ton sebze üretimi yapılmakta ve bu üretilen sebzeler birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Sanayi konusunda çok iddialı değiliz ve Antalya'da sanayinin gelişmesini biz de çok arzu etmemekteyiz. Türkiye ile Çin arasında 27.5 milyar dolar dış ticaret mevcut, ancak bunun 25 milyar doları Çin'in Türkiye'ye ihracatıyken 2.5 milyar doları da Türkiye'nin Çin'e ihracatı.

Dış ticaretteki bu dengesizliği ortadan kaldırmak ve karşılıklı yatırımlarla ticari ilişkileri daha sürdürülebilir bir zemine oturtmak gerekmektedir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Yan Jinhaiise Türkiye'de yatırım yapan firmaları ziyaret etmek ve Türkiye ile Çin arasında tarım ve tarım teknolojileri konusunda işbirliği yapmak için geldiklerini kaydetti.

Türkiye'de tarımın çok gelişmiş olduğunu belirten Vali Yardımcısı Yan Jinhai, “Qinghai Eyaleti, İpek Yolu'nun başladığı noktada yer alır. Eyaletimizin yüzölçümü Türkiye ile aynıdır ve 5.5 milyon kişi yaşar. Oğuz boyları ve Türk boylarının yaşadığı bölgemizde İslamiyet de yaygındır" dedi.

Dün tarım bakanlığı ile yapılan toplantıda Türkiye'nin önemli bir tarım ülkesi olduğunu gördüklerini ve Türkiye'nin meyve ve sebze ihracatının dikkatlerini çektiğini belirten Vali Yardımcısı Yan Jinhai, tarım ihracatı ve tarım teknolojileri konusunda ortak işbirliği yapmak istediklerini ve Türkiye ile turizm yatırımları yapmak istediklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım