Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'da 3.5 Yaşında Bir Can Gitti, Kusur Yok Denilip Dosya Rafa Kaldırıldı!

Antalya'da 3.5 Yaşında Bir Can Gitti, Kusur Yok Denilip Dosya Rafa Kaldırıldı!

Antalya Konyaaltı İlçesi Sarısu mevkiinde sel suyuna kapılarak yaşamını yitiren 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’nin dosyası “Kusur bulunamadı” gerekçesi ile kapatıldı. Toplamda 11 sanıkla ilgili davanın karar duruşmasında; görevli personele atfı kabil bir kusurun tespit edilemediğine vurgu yapıldı.

Hürriyetten Salim Uzun’un haberine göre Antalya Konyaaltı İlçesi Sarısu mevkiinde 14 Şubat 2013 tarihinde meydana gelen ve 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’nin ölümüyle sonuçlanan sel faciasıyla ilgili hazırlanan tartışmalı bilirkişi raporu ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karara yönelik itiraz Antalya 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedilerek dosya kapatıldı.

Dosya İade Edildi

Mahkeme kararına göre; taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanan, aralarında Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Edip Kemal Bahadır ile dönemin Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, Yağmur ve Sulama Suyu Şefi İbrahim Özalp, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Tayyar Şimşek, Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Kamil Cengiz’in de bulunduğu toplamda 11 sanıkla ilgili dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edildi.

İtiraz Reddedildi

Emine Irmak Reyhaniye’nin babası Sinan Reyhaniye’nin itirazı üzerine yapılan karar duruşmasında dere ıslah çalışmalarıyla ilgili doğrudan bir görev tanımının bulunmadığı, bu nedenle bu birimde görevli personele atfı kabil bir kusurun tespit edilemediğine vurgu yapıldı.

Bir kısım şüpheliler hakkında ise 4483 sayılı yasa uyarınca yargılama izninin verilmediği belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına dair karara yapılan itirazın reddine, itiraz giderlerinin müştekiden tahsiline kesin olarak karar verildi.

Bilirkişi Ne Demişti?

Takipsizlik kararı çıkmasında etkili olan ilk bilirkişi raporunun son bölümünde şu ifadelere yer verilmişti: Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik’in görevi nedeni ile Belediye Başkanlığı tarafından dere ıslahı konusunda kendisine yüklenmiş bir hizmet ifası gereğini ve kusurlu görülmesini destekleyecek herhangi bir bilgi ve belgeye dosya muhteviyatında rastlanılmamıştır.

Bu nedenle adı geçene atfı kabil bir kusur bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır.” Kaynak: Hürriyet & Salim Uzun

yukarı çık
0
Paylaşım