Menu
RSS

Antalya'da 23 Nisan Kutlaması Cumhuriyet Meydanı’ndan Başladı

Antalya'da 23 Nisan Kutlaması Cumhuriyet Meydanı’ndan Başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılı, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk töreniyle başladı. Meydana elinde Türk bayrak ve ay yıldızlı tişört giyerek gelen vatandaşlar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. 

Törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin ardından siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odaların çelengi Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Törene katılanlar Antalya Büyükşehir Belediye Bando Orkestrası eşliğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Törene CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP'li milletvekilleri Devrim Kök, Niyazi Nefi Kara ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Törenin ardından CHP İl Başkanı Mustafa Erdem basına açıklama yaptı.

Milli egemenliği dillerinden düşürmeyenlerin meydanda olmadığını belirten Erdem, "Bütün dünya bilmelidir ki milletimizin iradesini oluşturan ve kurtuluş mücadelemizi yürüten gazi meclis ve parlamenter sistemini yok sayan etkisizleştirmeye çalışan anlayışlara karşı dün olduğu gibi bugün de mücadelemizi sürdürmeye devam ettireceğiz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise dünyada çocuklara adanan tek bayram olan ve milli egemenlik vurgusunun yapıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bazı kurum temsilcilerini görememenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Gelecek bayramlarda bütün kurum temsilcilerini meydanda kutlamalarda görmeyi dileyen Uysal, "Cumhuriyet devrimlerinin yaşanmadığı Atatürk cumhuriyetinin kurulmadığı diğer coğrafyalardaki manzaralara baksınlar.

Onlar daha güzelse tamam bu bayramları önemsizleştirme girişimlerinin o çerçevede mantığı olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti geleceğe en güvenle bakan en bilimsel cumhuriyet ise cumhuriyet devrimlerinin kıymetini bilelim" diye konuştu.

Uysal'ın konuşması sırasında törene katılanlar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Bu sırada tören alanındaki 2 kişinin 'Kutlamaları itibarsızlaştırmayın' tepkisi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Polis araya girerek, iki kişiyi meydandan uzaklaştırdı. Daha sonra CHP Milletvekili Devrim Kök konuşma yaptı. 23 Nisan, 19 Mayıs ve 10 Kasım'da Atatürk huzurunda çelenk bırakıldığını anlatan Kök, bunun rutin bir seremoniden ibaret olmadığını vurguladı.

Törene Vali Münir Karaloğlu'nun yerine İl Milli Eğitim Müdürü'nün katılmasını eleştiren Kök, "Andolsun ki Atatürkçüler coşkuyla stadyumlara gidecek ve o büyük bayramımızı hep beraber Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır şekilde kutlamak hepimizin boynumuzun borcu olsun" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım