Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da 17 Yıllık Hasret Bitiyor, Batı Çevre Yolu Açılıyor

Antalya’da 17 Yıllık Hasret Bitiyor, Batı Çevre Yolu Açılıyor

Antalya gündeminde 1990'lı yıllardan bu yana gündemde olan Batı Çevre Yolu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce tamamlandı. 14 kilometrelik yolun açılışını Başbakan Binali Yıldırım yapacak.

Antalya'da 17 yılı aşkın süredir gündemde olan Batı Çevre Yolu nihayet tamamlandı. 2012'de dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 11 Şubat Cumartesi günü Başbakan olarak yolun açılışını yapacak. Son düzenlemeleri yapılan Batı Çevre Yolu'nda Vali Münir Karaloğlu, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, Sarısu'dan başlayıp Kepezüstü'nde Burdur karayoluna bağlanan 14 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nun, 11 Şubat Cumartesi günkü toplu açılış töreni kapsamında, 2012'de Ulaştırma Bakanı iken temelini atan Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılacağını söyledi.

8 Kilomerelik Kısmı Da Bitti

Sarısu-Uncalı Mezarlığı arasındaki yolun 6 kilometrelik kısmının daha önce açıldığını hatırlatan Vali Karaloğlu, geriye kalan 8 kilometrelik kısmın da tamamlandığını kaydetti.

Özellikle Burdur istikametinden gelip kentin batısında Kemer, Kumluca, Finike istikametine gitmek isteyenlerin artık kent merkezine girmeden, şehir içindeki ışık karmaşasına takılmadan Batı Çevre Yolu'ndan direkt devam edeceklerini anlatan Karaloğlu, “Aynı şekilde Batı Antalya'dan gelip Burdur istikametine devam edecekler de şehrin kalabalığına girmeyecek. Batı Çevre Yolu'ndan daha hızlı ve konforlu bir şekilde Burdur istikametine yollarına devam edecekler" dedi.

40 Dakika Zaman Kazandırıyor

Hesaplamalara göre bu yolun batıya gidiş ve dönüşte 40 dakikalık zaman avantajı sağlayacağını söyleyen Karaloğlu, “Bu çok ciddi bir avantajdır. Günümüzde en kıymetli varlığımız zaman ve çok iyi kullanmamız lazım. Ulaşımda geçirdiğimiz zaman bu bakımdan çok önemli.

Hem mesafeyi hem zamanı kısaltıyor. Burada ışık yok, şehir içine girdiğinde ışıklara takıldığından çok fazla zaman geçiriliyor. 14 kilometrelik yola bugüne kadar 141 milyon TL'lik harcama yapıldı" dedi.

Kuzey Çevre Yolu Da 2018'de Bitecek

Devamı olan Kuzey Çevre Yolu'nda da çok ciddi bir çalışma olduğundan bahseden Karaloğlu, “2018'e kadar Burdur-Isparta yolu arasındaki 18 kilometrelik kısmını açtığımızda Serik istikametinden gelip batıya geçmek isteyenler artık şehir merkezine girmeden, şehri kalabalıklaştırmadan ve zaman kaybetmeden çevre yollarını kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

Bu iki yol şehrin ulaşım altyapısını çok ciddi manada artırmış olacak. Son derece kaliteli bir yol çevresi, aydınlatması, peyzajı her şeyiyle tamamlandı" dedi.

Yük Araçları Konyaaltı Sahilini Kullanmayacak

Batı Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla yük taşıyan ağır tonajlı kamyon, otobüs gibi araçların Akdeniz Bulvarı'nı kullanmayacaklarını da belirten Vali Karaloğlu, “Şehir içine girmelerine gerek kalmadı. Kuzey Çevre Yolu da tamamlandığında resmi olarak da yasak uygulanabilir. Hem otobüs hem kamyonlara bu tip mecburiyetler getirilebilir" dedi.

Ormanın İmara Açılması Mümkün Değil

Vali Karaloğlu, Batı Çevre Yolu'nun etrafındaki tarım arazileri ve ormanlık alanların imara açılmasına ilişkin endişelere yönelik de şunları söyledi:

“Yol etrafı geneli orman ve ormanın imara açılması yasalara göre mümkün değil. Bu çok gereksiz bir tartışma, Türkiye'de ormanlar anayasa ile koruma altına alınmıştır. Orman alanlarının imara açılması mümkün değildir. Bir yere yol yapılacak diye oranın imara açılacağı şeklindeki tartışmalar anayasayı da yasaları da bilmemek olur. Kaçak yapılaşmalara karşı da devletin mücadelesi var."

yukarı çık
0
Paylaşım