Menu
RSS

Antalya CHP'li kadınlardan Kahraman’a Tepki: Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz

Antalya CHP'li kadınlardan Kahraman’a Tepki: Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz

Antalya CHP İl Kadın Kolları, ülke çapında eşzamanlı düzenlenen basın açıklamasını il binasında gerçekleştirdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci tarafından okunan ortak açıklamada,

Meclis Başkanı İsmail Kahraman istifaya çağırıldı.

TBMM’de düzenlenen bir etkinlik sırasında kadın tiyatrocuların sahneden indirilmesi ülke çapında tepki topladı. Bu tepkilerden biri de CHP Kadın Kolları tarafından ülke çapında düzenlenen basın açıklaması idi.

Eşzamanlı düzenlenen bu basın açıklamasını Antalya il binasında okuyan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, “Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar sahneye alınmıyor

ve Atatürk’ümüzün görselleri kaldırılıyor. Atatürk’ün laiklik kazanımlarını hiçbir şekilde benimsemeyen zihniyet Atatürk’ün büstüne bile tahammül edemiyor. Böyle bir müdahaleyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

CHP Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer ve İbradı İlçe Kadın Kolları Başkanları da açıklama sırasında Devecinin yanında yer aldı.

Deveci yaptığı açıklamada Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda cephelerde kadınların erkeklerle birlikte mücadele ettiğini belirterek, “Bugün ise; Kadın-erkek eşitliği toplumsal bir hassasiyet ve Cumhuriyet değeridir.

29 Mart Günü gerçekleşen bu olay, kadın erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez! Kadın oyunculara yönelik bu uygulama Anayasa’ya aykırıdır.

Öncesinde de birçok kez laikliğe dil uzatan Meclis Başkanı, hiçbir söyleminde Atatürk’e yer vermemektedir. Üzerinde Atatürk tişörtü var diye meclise alınmayan vatandaşın gerekçesi güvenlik olamaz.

Asıl tehlike ve güvenlik sorunu Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerinin silinmeye çalışılmasıdır” dedi.

Meclis Başkanımız Takiye Yapmıyor, AKP’nin Gerçek Düşüncesini Dile Getiriyor

Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meclis Başkanımıza, temsil ettiği kurumun temel ilkelerini ve Atatürk’ümüzün sağladığı kadın-erkek eşitliğini içselleştirmiş olması gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Meclis Başkanını(İsmail Kahraman’ı) laikliğe karşı söylediği sözler ve en son tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuları sahneye çıkarmamak ve Atatürk görsellerine izin vermemek gibi eylemleri nedeniyle kınıyoruz.

Biz kadınlar inmeyeceğimiz sahneden laiklik ve kadın düşmanlığı yapan tüm yetkilileri istifaya çağırıyoruz.

Kadınlar özgürdür, eşittir ve ne zaman ne isterlerse onu yaparlar, kadınları karanlığa, evlere hapsetmenize izin vermeyeceğiz. Yaşamın her alanında; sahnede, sokakta, siyasette, bilimsel çalışmalarda her yerde varız ve var olmaya devam edeceğiz.

Ortaçağ sizin olsun biz sahne ışıklarını seviyoruz.

Biz Kadınlar Atatürk’ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisi’nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz, sorumlular derhal hesap versin.

Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki; biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale’nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz.

Sanata özgürlük, düşünceye özgürlük, kadına özgürlük.

Yasaklar Mücadelemizi Durduramaz, Yaşasın Kadınlar!”

CHP Finike Kadın Kolları da Finike’de Ortak Açıklamayı Okudu

CHP Finike Kadın Kolları da ilçe binasında aynı açıklamayı okudu. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, Kadın Kolları Başkanı Hülya Tutal ile parti yöneticileri ve kadın üyeler katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Hülya Tutal, "TBMM'de 18 Mart Çanakkale anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması meclis başkanlığı tarafından engellendi.

Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar, gösteriye 1 saat kala sahneye alınmadı" dedi.

Oyunda Atatürk fotoğraflarının bile istenmediğini, oyunun süresinin 12 dakikadan 4 dakikaya düştüğünü kaydeden Tutal, "Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki; biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale'nin torunlarıyız,

sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk'ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisi'nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz, sorumlular derhal hesap versin" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım