Menu
RSS

Antalya CHP’li Kadınlar Öfkeli; “Boşa Gürültü Çıkarmayın”

Antalya CHP’li Kadınlar Öfkeli; “Boşa Gürültü Çıkarmayın”

Son günlerde gündeme oturan CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’nun Aileden Sorumlu Bakan Sema RAMAZANOĞLU'na yönelik sözü üzerine karşılıklı atışmalar devam etmekte. CHP örgütü ülkenin biçok yerinde genel başkanlarının arkasında olduğunu söyledi.

Bir tepki de CHP Antalya İl Kadın Kollarından geldi. CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileri ve partili kadınların katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyerek “Boşa Gürültü Çıkarmayın” dedi.

Deveci, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinde hiçbir hakerit unsuru taşımadığını, bu “önüne yatarım” sözünün AKP patentli olduğunu belirterek, taciz edilen çocuklarımıza sahip çıkan genel başkanımızın arkasındayız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“AKP'li kadınlar, Aileden ve Kadından sorumlu bakanları için, "Sema Ramazanoğlu yalnız değildir." çığlıkları attılar, epeyce gürültü çıkarttılar.

Neymiş dertleri;

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklara sahip çıkın, vakıflara değil. Valisi konuşmuyor. Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor." demiş.

45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumluların ve yetkililerin sessiz kaldığı üstelik aile ve kadından sorumlu bakanın "bir defa böyle bir şey olması, kurumumuzun saygınlığını zedelemez." söylemi karşısında, insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda genel başkanımız duyarlılık göstermiş "EY YETKİLİLER ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM" demiş...

Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde...

Sizin bakanınız, Reza ZARRAB için, "sana kimse bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım" dediğinde bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız hatta alkış tuttunuz...

AKP'nin eski iç işleri bakanı Muammer Güler'den açıklama bekliyoruz. Sayın Güler; senin önüne yatarım." Sözünü hangi anlamda söylediniz. Reza Zarrab'a "sana kimse bir şey yapamaz. Ben senin önüne yatarım." Derken; "sana kimse dokunamaz gerektiğinde siper olurum" mu demek istediniz..?

Yoksa "senin önüne yatarım, bir kereden bir şey olmaz zaten" mi demek istediniz..? Siyasi literatüre kazandırdığınız "senin önüne yatarım" sözü ne anlama geliyor. Bu açıklamanız, tartışmalara ve bu kuru gürültülere son noktayı koyacaktır.

AKP li Kadınlar;Asıl, 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız. O zaman feryat edecektiniz. Ensar Vakfına, taciz olayına sahip çıkan bakanınız için ayaklanacaktınız. Böylesi bir suça sessiz kaldınız, bu gün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Bu yaptığınız; insanlığı da, Kadınlığı da, hele hele Anneliğe de sığmadı.

Görevi bütün çocuklarımıza kaliteli, bilimsel, güvenilir, ücretsiz eğitim sağlamak iken bu temel görevi vakıflara devretmiş AKP'nin sorumsuz milli eğitim bakanı Nabi AVCI'yı da istifaya davet ediyoruz.

AKP döneminde çocuk taciz ve istismarı 467 kat arttığı halde, sorumluları cezalandırmak yerine olayın geçtiği vakıfları ve suçluları koruyan Aileden Sorumlu Bakan Sema RAMAZANOĞLU'nu da bir kez daha istifaya davet ediyoruz.

Çocuklarımız baş tacımızdır. Onların taciz ile tecavüz ile anılması, adlarının yan yana gelmesi biz kadınlar, biz anneler, insan olan herkes için katlanılmazdır. Bu siyaset üstü bir konudur, bütün kadınların bütün annelerin, ortak, AMASIZ, FAKATSIZ, birleşmesi, tek ses, tek yürek olması gereken bir durumdur. CHP'li kadınlar olarak buradan sesleniyoruz; çocuklarımıza karşı yapılan her türlü istismara karşı BİZ SİPER OLACAĞIZ...

Biz çocuklarımızın da genel başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız. BOŞA GÜRÜLTÜ ÇIKARMAYIN #GürültüyleBuAyıbıÖrtemezsiniz

yukarı çık
0
Paylaşım