Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP İl Başkanı Cengiz: Su Fiyatlarındaki Artış Fahiş Elektrik Zamlarıdır

Antalya CHP İl Başkanı Cengiz: Su Fiyatlarındaki Artış Fahiş Elektrik Zamlarıdır

Son günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Varank’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatları konusunda Twitter da en pahalı su fiyatının Antalya’da olduğu iddiasında bulunmuş ve bu iddiasını yinelemiştir.

Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından bakana yanıt vermiş ve ASAT’a son gelen elektrik faturasının 140 milyon olduğunu söylemişti.

Nihayet CHP İl Başkanı Nuri Cengiz bu tartışmalara müdahil olarak Başkan Böcek’e destek vermiştir. CHP Genel Başkanı Emal Kılıçdaroğlu’nun “çiftçiye bedava elektrik” söylemine sahip çıkarak “Bizler bu ucuz siyasetinize cevabımızı vermekten geri durmayacağız sizlerde ciddiyetiniz, samimiyetiniz” diyerek yanıt verdi.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, “bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama siz Antalyalılara suyu ortalama %80 daha pahalı satıyorsunuz.” demiş.

İlk açıklamasında ise % 20 pahalı satıyorsunuz demişti. Dün başka söylemiş bugün başka. Evet bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama coğrafi koşullar sebebi ile kimi şehirlerde su cazibe ile kaynaktan gelirken Antalya'mızda pompalarla yükseltilmesi gerekir ve kullandığımız pompa sayısını göre enerji maliyetimiz değişiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT 2021 Ağustos’ta 38 Milyon TL ödüyorken bugün elektriğe gelen %140 zamlarla birlikte 2022 Ağustos’ta 140 Milyon TL ödemiştir.

Şunu da belirtmeliyim ki Antalya en uzun şebekeye sahip bir Büyükşehir’dir.

Tekrar ediyoruz ki su fiyatlarındaki artış fahiş elektrik zamlarıdır.

Genel Başkanımızın da dediği gibi Antalya Büyükşehir Belediyemiz çiftçiye en çok (yaklaşık %70 e varan) enerji desteği veren Büyükşehir Belediyesidir.

Sayın bakan yeni sistemde anlaşılan bakan olarak karar verme yetkiniz olmadığı için her konuda tek adam olduğu için Twitter'da boş algı peşindesiniz.

Sayın Bakan sonra da Sayın Genel Başkanımızın Şanlıurfa konuşmasına atıf yaparak “Yerel yönetimi verin bize, çiftçiye elektriği bedava vereceğiz” dediği için söyleyin size de versin diyerek; konuyu anlamadığını göstermiştir.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa konuşmasında;

“2,5 milyon taşlı toprak var sulanmayan. Taşlar ayıklanmadıkça ekilmiyor. Çiftçinin en büyük sorunlarından birisi elektrik. Ödeyemiyor elektrik faturalarını. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar, yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin

elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Sadece bedava vermeyeceğiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. Az önce saydığım 2,5 milyonluk taşlı araziyi, kullanılmayan araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Oradan elde edilen elektriği ve bu 2,5 milyonluk dönüm üzerindeki

güneş tarlalarını çiftçilerle beraber yapacağız, onlarda ortak olacaklar. Elektriği bedava olacak. Enterkonnekte sisteme verecekler ayrıca oradan kar elde edecekler. Düşünebiliyor musunuz ne imkanlarımız var.  Bu imkanı hayata geçirmek için önce bu toprakları sevmek lazım, önce ülkeyi sevmek lazım.

Önce aklı, bilimi, uygarlığı öne koymak lazım. Böyle bir imkan var niye bu imkanı şimdiye kadar kullanmıyoruz.” demiştir.

Şimdi gelelim Taş’laşan kalplere ve kuruyan vicdanlara;

21 yıllık iktidarın İl Başkanı Su'yu sorgulamadan önce Elektriğe gelen %140, Akaryakıta gelen %300, ve enflasyonun %160'a dayanmış olmasını sorguluyor mu acaba?

Dışişleri ve Turizm bakanlarının itiraf bile ettiği Serik’teki 500 Bin TL'lik rüşvet iddialarını sorguluyor mu?

Mafyadan Ayda 10 Bin Dolar rüşvet alan siyasetçiyi sorguluyor mu?

Bizler bu ucuz siyasetinize cevabımızı vermekten geri durmayacağız sizlerde ciddiyetiniz, samimiyetiniz, bilhassa YÜREĞİNİZ VARSA; bu sorulara yanıt verin!

Yeniden üreten ve kendi kendine yeten, çağdaş demokratik Türkiye’yi kuracağız.

Sayın bakan hükümetin bir parçası olduğunu unuttu sanırım.

Hoş, tek adam rejiminde bakan da bakmayanda talimatı bir kişiden aldığı için en tepeden en alta kaybettiklerini görüyorlar.”

yukarı çık
0
Paylaşım