Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP Gençliği Yeniden Musa Gül Dedi

Antalya CHP Gençliği Yeniden Musa Gül Dedi

CHP İl Gençlik Kolları 15. Olağan Kongresi, Konyaaltı Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Musa Gül ile Anıl Taş’ın yarıştığı seçimde gençler ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, sloganları attılar.  Divan Başkanlığını önceki dönem

il gençlik kolları başkanlarından Mustafa Köleoğlu’nun yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Kongrede bir konuşma yapan Köleoğlu, gençliğin CHP için taşıdığı öneme değindi. 

316 hazirun olmasına karşın 262 oy kullanıldı. Adaylardan Musa Gül 180 oy alırken, Anıl Taş 77 oy aldı. 4 oyun geçersiz olduğu oylamada 1 tane oy da boş çıktı.

Gül: Kavgalara İzin Vermeyeceğiz

Oy birliğiyle alının blok liste kararının ardından ilk konuşmayı mevcut başkan Musa Gül yaptı. Gül, partililerin ülkenin çok önemli sorunlarını olduğu bir dönemde bunları gündeme getirmek yerine birbirleriyle uğraştıkları belirterek,

“Bizi susturmak isteyenlere taviz veriyoruz. Birbirimizle uğraşmaktan meydanlarda tutuklanan arkadaşlarımızı, okullarda susturulan arkadaşlarımızı tek tek diktaya teslim ediyoruz. Bu maalesef sizlerin de bildiği gibi partimizin acı bir gerçeğidir.

İşte biz bunun önüne geçeceğiz. Buna engel olacağız. Yeni dönemimizde ayrışmalara, kavgalara, gürültülere asla izin vermeyeceğiz” dedi.

12 Büyük Projemiz Var

Konuşmasında projelerinden de bahseden Gül, şöyle konuştu: “Hep beraber sorunları tespit edecek onlara hep birlikte çözümler bulacağız. Bu yaparken hiç birimiz ayrışmayacağız. Birlikte olacağız beraber karar vereceğiz.

2 yıllık görev süremiz içinde 121 etkinlik gerçekleştirdik. Yeni dönemimizde hedefimiz, ilk 12 ayımızda 12 büyük proje gerçekleştirmek. Buna ekip arkadaşlarımızla hazırız.

Hepimiz elimizi taşın altına koyarak bu sürece giriyoruz. 2019’da ülkemizin ve cumhuriyetimizin kaderin belli edecek çok önemli seçimler bizleri bekliyor. Bu seçimde bizler yüreklerimizi ortaya koyacağız. Bizler sizlerin desteğiyle partimizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırız. Bu şekilde hem Büyükşehir Belediyesi’ni hem de ülke genelinde genel seçimleri alıp iktidar olacağız”

Taş: Tarihi Vazifeye Hazırız

Başkan adaylarından Anıl Taş ise başkanlığa değil tarihi bir vazifeye hazır olduklarını söyledi. “Tek adam iktidarına karşı duracak, sokakları örgütleyecek vazifeye adayız” diyen Taş şöyle konuştu:

“Adaylığımız açıklarken bir manifestoyla yola çıktık, o manifesto, ‘aday olduğumuz vazifenin önem ve tarihi sorumluluğunu farkındayız’ sözleriyle başlıyor. Bugün burada bir koltuğa oturacak başkan seçimi yapmayacağız.

Başkan olmak isteyenlerin de yolu açık olun. Biz başkanlığa değil tarihi bir vazifeye hazırız. Tek adam iktidarına karşı duracak, başkaldıracak, sokakları örgütleyecek vazifeye adayız.”

O İlçelerde Niye Örgütlenemedik?

“Biz tüm ümidim gençliktedir diyen Mustafa Kemal’in yüzyıllar boyu yaşayacak olan ümidiyiz. Hepimiz ayrı ayrı Mustafa Kemal’in devrimleriyiz. Ne acıdır ki Antalya’mızın 19 ilçesinin tamamında gençleri örgütleyemediler. 

Elmalı, İbradı burada mı? Akseki, Gündoğmuş burada mı? Ne yazık ki yok. Bu ilçeler neden yalnız bırakıldı? Kaş’tan Gazipaşa’ya Antalya’mızın 19 ilçesinde bizim asıl amacımız buralarda örgütlenmek olmalıdır.

Biz vazifeye bu yüzden adayız. Gençliğimizin kıvılcımıyla yakacağımız çoban ateşleriyle memleketimizi savunmak tarihi misyonumuzdur.”

Musa Gül’ün il yönetim kurulu (asil üyeler) ve kurultay delege adayları şu isimlerden oluştu:

İl Yönetim Kurulu:

“Serhat Acar, Nuray Ay, İbrahim Ceylan, Hakan Çakmak, Perinur Çetin, Osman Çıngı, Pınar Demir, Murat Doğan, Ufuk Dolar, Nalan Duran, Meltem Durmaz, Ertan Eserçelik, Musa Göçen, Yeliz Kaya, Baturay Mat, İlhami Ünal Öder,

Fevziye Pınar Özdemir Aykaç, Cevdet Özkeş, Yılmaz Yelken ve Özkan Yılmaz.

Kurultay Delege Adayları: Orhan Aykaç, Firuze Candan, Mevlüt Erdem, Ahmet Deniz Örsöz, Musa Gül, İsmail Karadeli, Önder Kayhan, Ayberk Mürseloğlu, Buğra Özçelik, Ahmet Sarı, Elçe Taş, Ayşegül Tatar, Ali Uslu ve Özkan Yılmaz.

Sağol

Kongreye CHP İl Sekreteri Cengiz Gülebay, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP İl Başkan adaylarından Vahap Tuncer, Ahmet Kumbul, Tuncay Ercenk, Kamil Yıldırım,

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya,

Konyaaltı Belediye Meclis Üyeleri Ali Polat, Fatma Durmuş, Halil Zengin, CHP önceki dönem milletvekili adaylarından Nusret Bayar, Rafet Zeybek,  Sevindik Gizli, CHP’nin eski Kepez İlçe Başkanı Murat Dinç,

Belediye-İş Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, partililer ve davetliler katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım