Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP’de Kumbul İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Antalya CHP’de Kumbul İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Antalya CHP 7 Ocak 2018 tarihinde il kongresini yapacak. İl Başkanlığı için çalışmalarını yürütenler arasında bulunan eski CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, İl Başkanlığına aday olduğunu il binasında yaptığı ve partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda açıkladı.

Kumbul ülkenin karalık günlerden geçtiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinden alıntı yaparak “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin karşı karşıya kalabileceği bu tehlikeleri ifade ettiği seslenişine 

“Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diye başlamıştı.

İşte, Atamızın bu görevlendirmesiyle karşınızdayım bugün” dedi.

Kumbul konuşmasında şunları söyledi: “Bizim mücadelemiz artık çok daha önemli, çok daha kıymetli.

Genel Başkanımız 15 Haziran tarihinde Büyük Adalet Yürüyüşünü başlatırken, Ankara’da Güvenpark’ta İlçe Örgütümle birlikte yanındaydım. Ne demişti Genel Başkanımız Adalet Yürüyüşüne çıkmadan önce? “artık- bıçak – kemiğe - dayandı.”

Karanlıktan Ancak CHP İktidarı İle Kurtulabiliriz

Bugün devletimizin ve milletimizin CHP iktidarına her zamankinden fazla ihtiyacı var.

Ülkemizi bu karanlıktan, ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisi kurtarabilir. Atatürk’ün “iki büyük eserimden biri” dediği laik, demokratik, hukuk devletini, Cumhuriyet rejimini, ancak diğer büyük eseri olan, Cumhuriyet Halk Partisi kurtarabilir.

İşte bu sorumlulukla mücadele edeceğiz, çalışacağız ve kazanacağız. Karşı karşıya olduğumuz büyük sorumluluk ve görevin bilincindeyiz.

Antalya’da Büyükşehri ve 19 İlçenin Belediyesini Alacağız

Biz Büyükşehir Belediyesini yeniden alacağız. Ama yetmez, 19 ilçemizin çoğunu alabilecek durumda olduğumuzu görüyorum. Yeter ki bir olalım, adaylarımız kimler olursa olsun, adaylarımızın ve örgütlerimizin yanında kenetlenelim ve var gücümüzle çalışalım.”

Muratpaşa ilçe başkanlığı sırasında başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Kumbul, mücadelelerini sokakta yürüttüklerini, “Evet, Bizler birer ANKA olduk Muratpaşa’da, ve küllerimizden doğduk. Silkindik ve özümüzü bulduk.

Bu özde sevgi vardı, saygı vardı, liyakat vardı ve en önemlisi sol gelenek vardı. Gücümüz yettiğince, soluğumuz tükenene kadar adalet dedik, eşitlik dedik, kahrolsun faşizm dedik. Sokaklarda olduk, sokağın sesi olduk.

Bu yolda bedel ödemiş yoldaşlarımızı unutmadık, onların sorumluluğunu hep üzerimizde taşıdık. Onlar için savaştık ve savaşmaya devam edeceğiz.

Yüreğimde taşıdığım devrimci inancımla yoldaşlarım için bundan sonra da sokaklarda olacağıma söz veriyorum” dedi.

Muratpaşa’da yaptıklarımızla, başarılarımızı Antalya geneline taşımak istiyorum diyen Kumbul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye gibi Antalya’da bu karanlık yönetim anlayışının baskısı altında.

Yağmalanan kıyıları, keşmekeşe dönen trafiği, Türkiye’nin en pahalı toplu taşıması, parsel parsel satılan kentsel toprakları,

kirletilen kaynak suları, saçma sapan rant projeleri ile Antalya’da AKP li Büyükşehir Belediyesi eliyle kente karşı suç işleniyor.

Üç kuruşluk rant uğruna talana uğrayan kıyılarımız için, yok edilen ormanlarımız, dağlarımız için; Sürgüne gönderilen belediye çalışanlarımız, yollarda ölen emekçilerimiz için hesap sormaya geliyoruz.

Nasıl ki Ahmetlerde HES yapımı için köylümüze kurşun sıkıldığında oradaysak, nasıl ki Kuruvaziyer Limanı Lara plajlarına yaptırmamak için daha bir yıl öncesinden kapı kapı gezdiysek, nasıl ki Giritli Parkı halkındır otopark yaptırmayacağız dediysek;

Finike’de taş ocağında dinamit patlatılıp dünyaca ünlü portakal bahçelerimiz toza kestiğinde, Konyaaltı’nın sahilleri yağmalandığında, spor ve rekreasyon alanlarımız ticarete peşkeş çekildiğinde de CHP İl Başkanı olarak orada olacağız.

Daha da önemlisi, bu hukuksuzluklara, bu talana, bu gasplara izin vermemek için halkı örgütleyen, eylemleri yapan biz olacağız.

Güçlü Bir Örgüt Yapısına İhtiyacımız Var

Bu mücadelemizin başarıya ulaşabilmesi için; hem ilçelerimizde, hem Antalya’mızda, hem de tüm Türkiye’de Partimizin iktidarını kurabilmemiz için, güçlü bir örgüt yapısına ihtiyacımız var.

Tıpkı referandumda yaptığımız çalışma gibi, en sağdan en sola kadar siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, toplumun tüm kesimlerini toparlayıp, demokrasi güçlerini bir araya getirebilecek; tüm zamanını, tüm enerjisini,

tüm dinamizmini ve yüreğini bu mücadeleye ayırabilecek, parti içinde birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayabilecek bir İl Yönetimine her zamankinden çok ihtiyacımız var.

İşte ihtiyacımız olan güçlü, çalışan ve doğru kararlar alan, bütünleşmiş bu örgüt yapısını kurmaya talibim.

Gençlik kollarından bu yana gelen 23 yıllık Partili kimliğim,  2 dönem üst üste yaptığım Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevimden aldığım güç ve tecrübemle, 40. yaşımın vermiş olduğu çalışma azmim, enerjim ve heyecanımla;

yaşamım boyunca en büyük onur olarak taşıyacağım Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığına adayım.

Sizlere söz veriyorum, kentimizde 2019’daki hem yerel seçimleri, hem genel seçimleri kazanacağız.

Fakat bunun için kongreler biter bitmez sokağa ineceğiz ve çalışmaya başlayacağız. Çalmadık kapı, sıkmadık el ve meselenin parti meselesi değil, meselenin memleket meselesi olduğunu anlatmadık kimse bırakmayacağız.

Yarın seçim varmış gibi çalışacak, her an yapılabilecek seçimler için hazır olacağız.

Her karanlık gecenin sabahı olduğu gibi, CHP öncülüğünde bu karanlığı yırtıp, aydınlık günlere ulaşacağız.

Kuvvai Milliye Ruhunu Yeniden Örgütleyeceğiz

Bu gidişe DUR diyecek olan, ulusal kurtuluş savaşımızdaki Kuvvai Milliye ruhu, CHP çatısı altında ve çok geniş kitleler nezdinde dipdiri ayaktadır. Bu ruhu tekrar örgütleyeceğiz.

Altı okumuzdan aldığımız güçle, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri özgürlük, eşitlik ve adaleti birleştirerek; gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan; insanın yüceltildiği, doğal değerlerimizin korunduğu

Atatürk’ün bizlere hedef koyduğu laik, demokratik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye’yi yeniden kuracağız.

Fırtına olmaya talibiz, günü doğurmaya, karanlığı dağıtmaya talibiz... Bu sevdayı paylaştıkça çoğaltmaya talibiz... Yılmadan, yorulmadan, durmadan çalışmaya talibiz... Adalet için sonuna kadar kavgaya talibiz...

Var mısınız?

Okullarımızda bilimsel laik eğitimin verildiği, işyerlerimizde insanca yaşam koşullarında, emeğin sömürülmediği, kamu yönetiminde liyakat, bilgi ve akılcılığın önemsendiği, üniversitelerinde bilimsel araştırmaların yapıldığı,

kadınlarımızın ve gençlerimizin, özgürce toplumsal yaşama katıldığı ve pay aldığı bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz.

Ve yeniden kuracağız laik, demokratik, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, tam bağımsız Türkiye’yi, yeniden kuracağız. Bu sevda bizim...

Bir büyük koşunun, bir büyük çalışmanın, bir büyük ayağa kalkışın sözünü veriyorum size:  Haydi Antalya, Haydi CHP İktidarına!”

yukarı çık
0
Paylaşım