Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Belediye İş: Tehditle Sendika Değiştiriyorlar!

Antalya Belediye İş: Tehditle Sendika Değiştiriyorlar!

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş. yöneticileri tarafından sendika üyelerine baskı yaptıklarını ve tehditle Hizmet İş sendikasına geçmeye zorladıklarını iddia etti.

Üyelerimizi baskı ve tehditle sendikamızdan istifaya, Hizmet-İş’e üye olamaya zorlayanlar, yaptıkları zulmün hesabını er ya da geç hukuk karşısında verecektir diyen Çavuşoğlu bu tür hukuksuzlukları daha önce de deneyenlerin olduğunu ve mahkeme kanalıyla hadlerini bildirdiklerini söyledi.

Türel Başta Olmak Üzere Amirler de Bu Hukuksuzluğun İçindeler

Çavuşoğlu; “Sendikamız üyesi onlarca arkadaşımız, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere müdürlerin amirlerin tehdit ve baskılarıyla sendikamızdan istifaya, Hizmet-İş’e üye olmaya zorlanıyor” dedi.

Daha Yeni Sözleşme Yapılmıştı

Ulaşım AŞ ile sendika olarak hakların kazanıldığı bir sözleşme henüz yeniyken ve toplu iş sözleşmesi 2019 Şubat’ında bitecekken,  Büyükşehir yönetiminin, ULAŞIM A.Ş’li yandaş Hizmet-İş işbirlikçilerinin acelesi nedir? Diye soran Çavuşoğlu üyeleri tehdit edenleri şöyle uyardı;

“İşçiye sendika değiştirme baskısı yapan, onu işiyle aşıyla tehdit edip sendikamızdan istifaya zorlayanlara sesleniyoruz:  Eğer biraz onurunuz, ahlakınız ve vicdanınız varsa, işçinin Anayasal sendika seçme hakkına onun demokratik tercihlerine müdahale etmezsiniz. 

“Onur“ “vicdan” “ahlak” gibi değerlere yabancı olduğunuzu bile bile söylüyoruz… Dün siz FETÖ’ cülerin kucağına otururken de sizleri uyardık dinlemediniz…  Bugün de uyarıyoruz,  işçinin ekmeğiyle oynamayın, onu ekmeğiyle tehdit etmeyin”

Hizmet-İş, Darbeci FETO Örgütü Liderine Plaket Veren Bir Sendikadır

Bu anlayışalar ülkesini, ülkesinin emekçilerini değil, sadece kendi partisini, kendi yandaş sendikasını koruyan kollayan anlayışlardır.

Bunlar, büyük Türkiye’yi görmeyen sadece kendi menfaatlerini düşünen küçük beyinlerin, fırsatçı girişimleridir diyen Çavuşoğlu; üye yapmaya zorladıkları Hizmet İş Sendikası’nın kurucularının FETÖ’ye plaket verenler olduğunu söyledi.

“Üyelerimizi sendikamızdan istifa ettirip üye olmaya zorladığınız Hizmet-İş, darbeci FETO örgütü liderine plaket veren bir sendikadır. Hizmet-İş’in onursal başkanı, okyanus ötesine Pensilvanya’ya gidip darbeci terör örgütü lideri FETO’ye plaket vermiştir.

ULAŞIM A.Ş’de işçilerini ekmeğiyle aşıyla işiyle tehdit ederek, böyle bir yapıya zorlamak, ahlaksızlıktır”

Herkes Haddini Bilmelidir

Bunu yapanların burunlarından fitil fitil getiririz diyen Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı; “Herkes haddini de, yerini de bilmelidir. Bize bir şey olmaz, arkamız sağlam diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Hatırlayın, daha düne kadar ülkenin sahibi edasıyla kasım kasım gezinenler bugün nasıl bucak bucak kaçacak yer arıyorsa, yarın da kendi menfaatleri için emekçileri işiyle aşıya tehdit edenler, güçlerine güvenip hukuku ayaklar altına alanların da akıbeti onlardan farklı olmayacaktır.

Belediye-İş, bugün siyasi iktidarın desteğine güvenerek belediye emekçilerine zulmeden, onları aşıyla işiyle tehdit ederek yandaş Hizmet-İş'e üye olmaya zorlayan en üstten en alta kadar tüm bürokratların yaptıklarını burunlarından fitil fitil getirecektir”

yukarı çık
0
Paylaşım