Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya ADD’den Kahraman’a Suç Duyurusu

Antalya ADD’den Kahraman’a Suç Duyurusu

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Antalya adliyesi önünde basın açıklaması yatı ve sonra da Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Tüm ülkede aynı anda ADD tarafından Kahraman hakkında suç duyurusu verme etkinliği Antalya’da da yapıldı. ADD Antalya Şube tarafından yapılan etkinliğe Diş Hekimleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Tunç, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ve CHP’li parti üyeleri katıldı.

Daş, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında “Unutulmamalıdır ki büyük önder Atatürk’ün millet tanımı olan; “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına TÜRK MİLLETİ denir.” Tanımı laiklik ilkesinin özüdür…” dedi.

“Laiklik İlkemiz ise 1937 yılında önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Anayasamıza konulmuştur. Din ile dünya işlerinin birbirinden ayrılması şeklinde bir yasal uygulama başlatılmıştır. 1980 yılında yapılan darbe sonrasında ise bu tanım geriletilmiş, din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması şeklinde olmuştur” diyen Daş sözlerini şöyle sürdürdü;

“Unutulmamalıdır ki Atatürk İlke ve Devrimlerinin hiçbiri kutsal değerlerimizle çatışmamaktadır. Bu temelde Laiklik İlkesi emperyalizme karşı Türk Milletinin birlik ve beraberliğini korumak, millet şuurunu artırmak, emperyalizme uşak olmamak amacıyla Anayasamıza konulmuştur. Unutulmamalıdır ki büyük önder Atatürk’ün millet tanımı olan; “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına TÜRK MİLLETİ denir.” Tanımı laiklik ilkesinin özüdür…

Bugün gelinen noktada ABD emperyalizmi ve işbirlikçi iktidar; Cumhuriyetimizi etnik ve dinsel temelde parçalamak istemektedir. TBMM başkanının açıklaması da Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı olduğu gibi aynı zamanda emperyalizme hizmet etmektedir.

Diğer yandan TBMM başkanına Laiklik İlkesi Anayasadan kaldırılsın söylemi özenle söyletilerek halkımızın nabzı ölçüldüğü görülmektedir. Ardından iktidar ve çevresinden yapılan açıklamalarla halkımıza verilen algı ise anayasada laiklik olacak algısıdır. Amaçları ise Türk Milletini etnik ve dinsel yapıda parçalayacak olan ANAYASA TUZAĞINA taraftar toplamak olduğunu artık herkes görmektedir.

Vatanımızın bütünlüğünün, Milletimizin birliğinin parçalanmanın eşiğinde olduğu, her gün Mehmetçiğimizin, polisimizin şehit edildiği, Oslo’da Dolmabahçe’de el sıkışanların kavga eder gibi görüntü verdiği, başkanlık sistemi adı altında Atatürksüz ve Türksüz bir anayasa istendiği, laiklik kaldırılsın egemenlik Türk Milletinden alınsın diyenlerin baş tacı edildiği bugünlerde;

İstiklal Marşı şairimiz: Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi KORKMAYIN”

yukarı çık
0
Paylaşım