Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Akdeniz Üniversitesi’nin Borçları TBMM’ye Taşındı

Akdeniz Üniversitesi’nin Borçları TBMM’ye Taşındı

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Başbakan’ın yanıtlamasını istediği yazılı soru önergesinde Akdeniz Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin ardından Üniversitede neler yaşandığını öğrenmek istedi.

Yürütülen soruşturmada gelinen aşamayı ve Rektörün tehditle atadığı iddia edilen 280 akademisyenin halen görevde olup olmadığını soran Kara, yolsuzluk iddialarına karışan diğer akademik ve idari personel hakkında yapılan işlemlerin de verdiği önergede yanıtlanmasını istedi.

Firmalara 3 Yıldır Ödeme Gerçekleştirilmiyor Mu?

Yolsuzluk karıştığı iddia edilen ihaleler hakkında yeni atanan rektörün ne gibi işlemler yaptığını ve bu ihaleler yenilendiyse nasıl sonuçlandığının da yanıtını isteyen CHP’li vekil, eski rektör döneminde yapılan ihaleler sonucunda firmalara 3 yıldır ödeme gerçekleştirilmediği iddialarının da aydınlanmasını istedi.

Tıbbi Malzemenin Tekrar Tekrar Kullanılması Büyük Risk

Sağlık açısından çok büyük bir risk oluşturan tek kullanımlık tıbbi malzemelerin tekrar tekrar başka hastalara kullanıldığı iddialarını da Başbakan’a soran Niyazi Nefi Kara, halkın sağlığının bu derece tehlikeye atılmasının önlenmesi için ne gibi önlemler alındığını ve sorumlular hakkında yapılan yasal işlemleri de gündeme getirdi.

Üniversite Hastanesinin, tedavide kullanılacak tıbbi malzemeleri hastalara aldırdığı iddiasının da yanıtlanmasını isteyen Kara, bu iddia doğru ise Hükümetin çok övünerek bahsettiği Sağlık Politikalarının çöktüğünün ispatı olduğunu ifade etti.

Üniversitenin Borçları da Önergede Yer Aldı

Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesi ile ortaya çıkan yanlış yönetim anlayışı nedeniyle Üniversitenin borçlarını ve bu borçların hangi kalemlere ait olduğu sorusuna da önergesinde yer veren CHP’li Kara, bu borçların ödenmesi için alınan tedbirleri ve bu borçlar nedeniyle yargıya intikal eden herhangi bir dosya olup olmadığının da yanıtlanmasını istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım