Menu
RSS

Adalet Kurultayı Açılışında Kılıçdaroğlu: 'Zulme Teslim Olmayacağız'

Adalet Kurultayı Açılışında Kılıçdaroğlu: 'Zulme Teslim Olmayacağız'

CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı Çanakkale’de başladı. Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, adaletsizliklerden örnekler verdi, “Zulme teslim olmayacağız” dedi. Adalet Yürüyüşü ve Adalet Mitingi’nin üçüncü ayağı olarak örülen Adalet Kurultayı, Çanakkale Kocadere’de başladı.

Kurultayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. “Adalet Kurultayımızın ana teması; biz farklılıklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız?

Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu,

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz Saray darbesi yaşandığını, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ise bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Bu mudur adalet?

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir yerde büyükşehir belediye başkanısınız, hükümet size kızıyor. 397 yıl hapisle yargılanıyorsunuz. Dava devam ediyor, sizi yargılayanlar cezaevine giriyor, siz beraat ediyorsunuz. 397 yıl ile yargılanacaksınız ve beraat edeceksiniz. Bu mudur adalet?

Hak aramak istiyorsunuz başvuracağınız hiçbir yol yok. Sormak gerekir, bu mudur hak, hukuk, adalet?

Görevinize son verildi diyelim. Diyorsunuz ki, ben bir üniversite hocasıyım. Beni davet ediyorlar KHK ile sizin yurt dışına çıkışınız da engelleniyor. Bu da yetmiyor. Eşinizin de yurt dışına çıkışı yasaklanıyor. Bu mudur adalet?

Dünyanın en barışçıl eylemini yapıyorsunuz, İnsan Hakları Anıtı’nın önünde. Alıyorlar, ceza yazıyorlar, serbest bırakıyorlar.

Başa çıkamadılar, İnsan Hakları Heykeli’nin etrafını kuşatıyorlar, sonra terörist ilan ediyorlar. Açlık grevi yapıyorlar, doğrudan doğruya hapise atıyorlar. Nuriye ve Semih’i nasıl anmazsınız? Sormak gerekir, bu mudur adalet?

Dini inancı istismar ederek milyonlarca dolar topladılar. Bunlar bugün aramızda. Alın terini çaldılar. Bunlara hiçbir şey yapılmadı. Alın terini çalanlardan hesap sormamak mıdır adalet?

Yoksul bir ailenin eğitim harcamaları ile varlıklı bir ailenin eğitim harcamaları arasında fark 78 katı. Bu mudur adalet? Birileri sınav sorularını yazıyor. O sınav sorularını hiçbir alın teri dökmeden birilerine dağıtıyorlar. Bu mudur adalet?

Zulme teslim olmayacağız

MİT TIR’ları meselesinin herkesçe bilindiğini, tüm gazetelerin yazdığını ama buna rağmen devlet sırrı denilerek Berberoğlu’nun hapse atıldığını belirten Kılıçdaroğlu,

sözlerine şöyle devam etti:

Zulme, zalime teslim olmayacağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz, onların şeytanlıklarına asla boyun eğmeyeceğiz. Sayıları 2 milyona yaklaşan taşeron işçilerinin hakkını hukukunu da biz koruyacağız.

Düşünün, çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini satacaksın. Tarlasını ekecek, ürününü hasat edecek. Bu ülkede hiç enflasyon yokmuş gibi geçen yılın fiyatını aynı vereceksin. Senin hakkını da biz savunacağız.

150’nin üzerinde gazeteci hapiste. Haktan, hukuktan ve adaletten söz edemezsiniz. Hapisteki bütün gazeteci arkadaşlarıma sesleniyorum.

Düşünün ister Bylock kullan, ister FETÖ’cü ol.

Birileri faize karşıyım diyor. Çok yüksek diyor. Son 15 yılda bir avuç faiz lobisine ödenen miktar 142 milyar dolar. Benim atletimle uğraşacağına 142 milyar doları bu ülkenin çiftçisine versene.

Düşünün Gazze’ye gitmek için vatandaşları teşvik edeceksin. Binin gemiye diyecek, göndereceksiniz. 9 Türk vatandaşı hayatını kaybedecek, kıyameti koparacaksın sonra gideceksin önlerinde diz çökeceksin.

Memur istedi vermedin, FETÖ ne istediyse apar topar verdin. Sen vatansever değilsin kardeşim. Bunu yapana vatansever denmez.

Son 15 yılda hırsızlık, yolsuzluk yapanlar bu ülkede muteber kişi olmaya başladılar. Devleti yönetmek için cin gibi olmak lazım, cebi doldurmak lazım. Bu algıyı yerleştirmeye başladılar.

Erdoğan’ın atletli fotoğrafla ilgilendiği kadar Kayseri’de 45 yaşındaki işsizin kendisini yakmasıyla ilgilenmediğini söyleyen CHP lideri, “İlk hedefimiz hak, hukuk, adalettir. Bu pencereden baktığımızda sorunları daha rahat çözmüş oluruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

yukarı çık
0
Paylaşım